Denne fantastiske hindbær cheesecake med saltkaramel og knuste digestives er en af mine go-to desserter, når der skal kræses lidt ekstra om middagen og gæsterne. Jeg har efterhånden lavet den en hel del gange til forskellige sammenkomster, og den vinder altid – både på smag og på udseende.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for desserter serveret i glas – det er så nemt at få herligheden til at se fantastisk ud med få midler. Denne hindbær cheesecake er ingen undtagelse – den er virkelig nem at lave og ser så fin ud med sine lag. Man kan dog også sagtens lave cheesecaken i en springform istedet, så ville jeg blot tilsætte 30 g. smør og 1 1/2 spsk sukker til de knuste digestives og bage bunden i ca. 10 minutters tid ved 200 g. Lad bunden køle helt ned, inden cremen fordeles ovenpå.
Er du på udkig efter flere desserter serveret i glas, kan jeg blandt andet varmt anbefale denne baileys cheesecake og denne skønne moussedessert
Hindbær cheesecake med saltkaramel og knuste digestives
Ingredienser
Hindbær cheesecake
- 400 g Philadelphiaost ikke light
- 80 g Flormelis
- 2 1/2 tsk Vaniljesukker
- 150 g Hindbær
- 4 spsk Sukker
- 2 1/2 dl Piskefløde
Saltkaramel
- 1 1/2 dl Piskefløde
- 180 g Sukker
- 40 g Smør
- 1 tsk Flagesalt
Derudover
- 200 g Digestive kiks
- Hindbær
- Evt. sukkerkugler
Sådan gør du
Hindbær cheesecake
- Varm hindbær og sukker op i en lille gryde og lad det småkoge i 5 minutters tid.
- Si det igennem en sigte og stil siruppen på køl. Det skal køles helt ned inden brug. Frugtkødet der er tilbage efter, det er siet, kan med fordel bruge på havregrød, skyr eller andet godt.
- Pisk philadelphiaost og flormelis sammen med en elpisker
- Kom det afkølede hindbær pure i ostemassen og pisk det godt igen (gerne 5 minutters tid) så det blive en tyk ensartet masse.
- Til slut hældes fløden i lidt ad gangen, og massen piskes godt igennem, så det får en tyk og cremet konsistens.
- Lad ostecremen stå på køl, imens saltkaramellen laves
Saltkaramel
- Fløde varmes op i en lille gryde og stilles til side
- Sukkeret smeltes i en lille gryde.
- Tilsæt fløden i den smeltede sukker under konstant piskning
- Tilsæt smeltet smør og flagesalt – og pisk fortsat
- Kom saltkaramellen i en skål og stil det på køl således at det tykner – det skal dog ikke stå så længe at det bliver stift.
Samling af desserten
- Digestive kiksene blendes fint og en stor skefuld kommes i bunden af dessertglassene
- Kom herefter et lag saltkaramel ovenpå kiksekrummerne og derefter et lag hindbærcheesecake og gentag processen en enkelt gang mere. Karamellen kan være lidt svær at smøre ud.
- Lad desserten stå på køl indtil servering
- Pynt dine hindbær cheesecakes med friske hindbær lige inden servering
Meget er sket de sidste par måneder – ja de sidste par år for mit vedkommende. Corona er pludselig blevet en komponent, der fylder rigtig meget i vores allesammens liv. Jeg savner mine forældre, vores familier, vores venner og vores hverdag. Men corona har også bragt en noget positivt med sig – nemlig tid. Tid til fordybelse, tid til at være sammen med børnene på et helt andet plan end vanen tro. Men nu må den forfærdelige sygdom gerne forsvinde lige så hurtigt som den kom, så vores hverdage så småt vender tilbage.
I mit liv er der også sket en hel del. Som jeg skrev for halvanden års tid siden, så døjede jeg allerede dengang med kraftige smerter i armene. Smerterne tog til og til sidst endte jeg med at vælge en operation. Det tog noget længere tid end forventet at komme ovenpå – men jeg er – her 10 måneder efter operationen- ved at være på den anden side – uden konstante smerter og jeg er så klar til at komme igang igen med hvad end livet må bringe af gode ting.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram opdateres løbende med de nyeste opskrifter og indlæg
Hvad har du pyntet dem med? Det ser så fint ud…
Hej Eva,
Mange tusinde tak:-) Jeg har pyntet dem med chokoladekugler fra Special Moment – de kan blandt andet købes på bagebixen.dk
Rigtig god dag
Mvh Mie
er det hindbærene eller saften du bruger til cheesecaken?
Hej Jannie,
Det er siruppen fra hindbærrene og ikke selve bærrene:-)
God dag
Mvh. MIe
Kan den laves dagen i forvejen? 🙂
Hej Charlotte.
Selve cremen kan sagtens laves dagen før, men jeg ville nok vente med at samle den til selve dagen:-)
Mvh Mie
Hej! Jeg er gået i gang med denne virkelig fine dessert :O Kan næsten ikke vente med at smage den! Mums! Bliver kiksene bløde, hvis man samler desserten ved middagstid og først skal bruge den om aftenen?
Hej Maria, Hvor spændende – jeg håber, at I kunne lide den?:-) Jeg plejer at lave den omkring middagstid, så jeg ikke skal stå med desserten i sidste øjeblik, og den plejer at være god:-)
Mvh Mie
Skal helt klart prøves, lyder så lækkert !
Vil spørge hvor du køber de smukke sukkerkugler? samt hvor de fine glas er fra ??
Hej Britt.
Glassene er drikkeglas fra Erik Bagger – de hedder Encore vandglas. Chokoladekuglerne er fra special moment – jeg har købt mine på nyborg-room.com 🙂
Mvh. Mie
Hvad sker vis jeg samler den dagen for?? 🙂
Hej:-)
Jeg vil tro, at kiksene bliver en smule bløde, hvis du samler desserten for tidligt. Jeg plejer at samle den om formiddagen/middagstid samme dag:-)
Mvh. Mie
Hej
Har du prøvet at bruge bærerne også – altså at du ikke sier sirup fra, så det bliver en grov mousse?
Hilsen Nina
Hej Nina,
Det har jeg ikke prøvet, men jeg tænker, at det kunne være rigtig lækkert:-)
Mvh. Mie
Kan man udskifte philidelfia med andet ikke osteprodikt?
Hej Henriette,
Jeg beklager det sene svar – Du kan sagtens bruge et andet andet mærke – det skal blot være natural og endelig ikke et light produkt:-)
Mvh. Mie
Hej
Skal der vand ved hindbær og sukker når det koges til sirup?
Denne dessert ser virkelig lækker ud
Hej Jette,
Tusind tak for din kommentar og undskyld det sene svar. Der skal ikke vand ved hindbær og sukker, når det skal koges til sirup.
Rigtig god dag
Mvh Mie
Ser så lækkert ud, skal det være friske hindbær eller er det ok med frosne?
Hej,
Tusind tak:-)
Frosne hindbær er helt fint at bruge, det bruger jeg også ofte.
Mvh. Mie
Min creme er bare flydende og slet ikke cremet efter fløden er kommet i. Og pisker stadig. HJÆÆÆÆLP
Hej Lene,
Jeg håber, at du fik succes med desserten på trods, jeg har først set din besked her til morgen, beklager.
Mvh. Mie