Quinoasalat med edamamebønner og granatæble

quinoasalat, salat, quinoa, tilbehoer, edamameboenner, granataeble, spidskaal, spidskål, granatæble, quinoasalat-edamame, quinoasalat-granatæble, frokost, madpakkeideer
Forberedelse10 min
Tilberedning15 min
Samlet tid25 min
Ret: Salat

Ingredienser

Quinoasalat

  • 1 1/2 dl Quinoa
  • 1/2 Spidskål Jeg brugte den røde variant
  • 1 Granatæble Kernerne
  • 200 g Edamamebønner Fra frost
  • 250 g vindruer

Creme fraiche dressing

  • 5 dl Creme fraiche 18%
  • 1 bundt Persille
  • 1 bundt Purløg
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Quinoasalat

  • Skyl quinoaen godt i en si under rindende vand, således at bitterstofferne skylles væk.
  • Kom herefter quinoa i en lille gryde tilsat vand (der skal 1 1/2 dl. vand til hver 1 dl quinoa). Kog op og lad dem småkoge i 15 minutters tid.
  • Si vandet fra og lad quinoaen køle helt ned inden brug.
  • Tø edamamebønnerne op, snit spidskålen fint, halver vindruerne og tag kernerne ud af granatæblet
  • Kom alle ingredienserne i en skål og server salaten

Creme fraiche dressing

  • I en skål blandes creme fraiche, finthakket purløg og persille, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber sammen.
  • Opbevares på køl indtil servering.