Pirogger

Pirogger er en virkelig lækker spise – både som en del af aftensmaden, i madpakken og som en god eftermiddagssnack. Fyldet i pirogger kan varieres, alt efter hvad man bedst kan lide (eller lige har ved hånden.) og de falder som regel i god jord hos modtager.

pirogger, madpakke, snacks, oksekoed, madpakkehit

Pirogger

Forberedelse1 t 30 min
Tilberedning18 min
Samlet tid1 t 48 min
Ret: Bagværk
Antal: 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g Gær
  • 4,5 dl Mælk
  • 30 g Sukker
  • 50 g Smør smeltet
  • 2 tsk Salt
  • 300 g Pizzamel
  • 350 g Hvedemel
  • 200 g Grahamsmel
  • 1 Æg til pensling
  • Evt revet parmasanost

Forslag til fyld

    Oksekødsfyld

    • 250 g Hakket oksekød
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 Løg
    • 1 Gulerod Revet
    • 1/2 ds Hakkede tomater
    • 1/2 tsk Salt
    • Friskkværnet peber
    • 1 spsk Oregano

    Skinkefyld

    • 250 g Revet skinke
    • 150 g Revet mozzarellaost
    • 20 g Frisk spinat

    Sådan gør du

    Dej

    • Lun mælken i en lille gryde så det bliver fingervarmt.
    • Opløs gæren i mælken, kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt.
    • Dejen stilles herefter lunt under et rent viskestykke og hæver en times tid.
    • Del dejen i to, og rul hver del helt tyndt ud.
    • Brug en skål eller lignende (min skål måler 14 cm. i diameter) og stik cirkler ud. Der bliver ca. 8 stk. pr. dejklump.
    • Kom dejcirklerne på en bageplade med bagepapir og kom fyld på. Jeg brugte ca. en skefuld på hver.
    • Læg fyldet lidt under midten af cirklen, så er det nemmest at forme halvmånerne.
    • Fold dejen over fyldet (så det former en halvcirkel) og klem dejen godt sammen. Brug en gaffel rundt i kanten til at trykke dejen helt sammen.
    • Pensl med æg og drys eventuel med rigeligt parmasanost. 
    • Bages i midt ovnen ved 200 g. i 15-18 minutter.

    Oksekødsfyld

    • Vælger du at bruge oksekød, så start med at skære løget i tern, hak hvidløget fint og steg delene sammen i en lille gryde.
    • Kom kødet ved og brun det godt.
    • Tilsæt revet gulerod, hakkede tomater, oregano, salt og friskkværnet peber og lad det simre i 10 minutters tid
    Udskriv
    pirogger, madpakke, snacks, oksekoed, madpakkehit

    Klokken 5.45 i morges ramte hverdagen mig – og det var ikke helt nemt at komme ud af fjerene, skal jeg hilse at sige;-) Tre skønne uger er fløjet afsted og det er igen blevet børnehave/ arbejde/ madpakketid. Men det er egentlig også ganske fint. De sidste par dage har drengene sukket efter at lege med deres venner i børnehaven og har været som hund og kat – med skrig og skrål – så lidt ro til ørerne er faktisk helt kærkommen;-)

    De sidste dage i ferien har jeg blandt andet brugt på at forberede en masse snacks til vores madpakker – så nu er fryseren fyldt op med frikadellerpølsehorn, pizzasnegle og disse lækre og smagfulde pirogger. Denne gang blev piroggerne fyldt med rester fra spaghetti bolognese fra lørdag aften, hvilket smager skønt heri, men ellers fylder jeg gerne min pirogger med skinke, ost og spinat eller oksekød stegt på panden med løg, hvidløg, hakkede tomater og revet gulerødder eller squash. Jeg lavede en ekstra stor portion i går, således at der både var til fryseren, til madpakkerne de næste par dage og til aftensmaden i går serveret med at stor grøn salat med tilbehør fra drivhuset og køkkenhaven.

    pirogger, madpakke, snacks, oksekoed, madpakkehit

    Har du lyst, er du meget velkommen til at følge med på både Facebook og Instagram

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *