Pirogger

pirogger, madpakke, snacks, oksekoed, madpakkehit
Forberedelse1 t 30 min
Tilberedning18 min
Samlet tid1 t 48 min
Ret: Bagværk
Antal: 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g Gær
  • 4,5 dl Mælk
  • 30 g Sukker
  • 50 g Smør smeltet
  • 2 tsk Salt
  • 300 g Pizzamel
  • 350 g Hvedemel
  • 200 g Grahamsmel
  • 1 Æg til pensling
  • Evt revet parmasanost

Forslag til fyld

    Oksekødsfyld

    • 250 g Hakket oksekød
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 Løg
    • 1 Gulerod Revet
    • 1/2 ds Hakkede tomater
    • 1/2 tsk Salt
    • Friskkværnet peber
    • 1 spsk Oregano

    Skinkefyld

    • 250 g Revet skinke
    • 150 g Revet mozzarellaost
    • 20 g Frisk spinat

    Sådan gør du

    Dej

    • Lun mælken i en lille gryde så det bliver fingervarmt.
    • Opløs gæren i mælken, kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt.
    • Dejen stilles herefter lunt under et rent viskestykke og hæver en times tid.
    • Del dejen i to, og rul hver del helt tyndt ud.
    • Brug en skål eller lignende (min skål måler 14 cm. i diameter) og stik cirkler ud. Der bliver ca. 8 stk. pr. dejklump.
    • Kom dejcirklerne på en bageplade med bagepapir og kom fyld på. Jeg brugte ca. en skefuld på hver.
    • Læg fyldet lidt under midten af cirklen, så er det nemmest at forme halvmånerne.
    • Fold dejen over fyldet (så det former en halvcirkel) og klem dejen godt sammen. Brug en gaffel rundt i kanten til at trykke dejen helt sammen.
    • Pensl med æg og drys eventuel med rigeligt parmasanost. 
    • Bages i midt ovnen ved 200 g. i 15-18 minutter.

    Oksekødsfyld

    • Vælger du at bruge oksekød, så start med at skære løget i tern, hak hvidløget fint og steg delene sammen i en lille gryde.
    • Kom kødet ved og brun det godt.
    • Tilsæt revet gulerod, hakkede tomater, oregano, salt og friskkværnet peber og lad det simre i 10 minutters tid