Boeuf Bourguinon

Så kom kong vinter også forbi vores del af galaksen (sorry – jeg har set alt for meget Lego Star wars den sidste tid)  Det sner, fyger og er råkoldt i dag og jeg har mest af alt lyst til at krybe mig under et tæppe på divaen og se en film eller to, men den ide må parkeres til klokken slår weekend. I morgen planlægger vi en fridag, hvor vi skal ud og lave snemænd og kælke – endelig kan vi kælke – for første gang denne vinter. Det er altså lidt mystisk, at vi skal helt hen i februar, før vi for alvor får vinteren at se. Men nu er den her og det skal udnyttes til fulde:-)

Og nu når vi så har fri i morgen, så er planen, at menuen skal bestå af simremad, der kan fylde hjemmet med en dejlig liflig duft og varme os godt op efter en hel dag ude i det fri. For nogle uger siden lavede jeg en kæmpe portion Boeuf Bourguinon og var så smart at komme halvdelen i fryseren – det passer perfekt til i morgen:-)
Boeuf Bourguinon er en klassisk fransk ret fyldt med gode råvarer og masser af lækker rødvin – jeg tilføjer en smule øl til retten, da jeg synes, at det giver en ekstra lækkerhed, men øllet kan sagtens undlades. Retten skal simre i lang tid og gerne en hel dag, hvis man har mulighed for det, men så er der til gengæld også garanti for smørmørt kød og masser af god smag. boeuf-bourguinon, simremad, simrerettrer, slowfood, opskrift, vintermad, weekendmad, kartoffelmos

Boeuf Bourguinon:

  • 1 kg. okseinderlår
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g. champignon
  • 3 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 2 mellemstore løg
  • 200 g. bacon
  • Olivenolie til stegning
  • 2 dl. oksefond
  • 2 dl. øl (jeg brugte en sweet stout)
  • 6 dl. rødvin
  • 3 kviste timian
  • 3 stilke persille
  • Friskkværnet peber og evt. salt

Bland hvedemel, salt og peber i en skål. Skær oksekødet i små tern. Vend kødet i melblandingen og steg det godt i en tykbundet gryde. Tag herefter kødet op og sæt det til side. I mellemtiden skæres gulerødderne i tern, løgene og forårsløgene hakkes og champignons skæres i skiver. Varm nu gryden op med olivenolie og steg bacon heri, tilsæt grøntsagerne og lad det stege i nogle minutter. Kødet kommes i gryden igen sammen med oksefond, øl og rødvin. Tilsæt til slut timian og persille og lad retten simre i minimum 2 timer – gerne noget længere. Smag til med peber og eventuelt salt og server din boeuf bourguinon med kartoffelmos og et godt brød – prøv for eksempel disse skønne flutes til.boeuf-bourguinon, simremad, simrerettrer, slowfood, opskrift, vintermad, weekendmad, kartoffelmos

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *