Stegte ris med kylling (Khao Pad Gai)

Så blev det hverdag igen – med madpakker, vuggestue, børnehave og arbejde – og selvom jeg elsker elsker elsker at holde ferie og have ekstra meget tid med min lille familie, så er hverdagen nu også rar. Vi har startet blødt ud med en fridag i mandags og korte dage både i går og i dag. Men selvom vi er startet i et roligt tempo, så er jeg en meget træt mor, begge drenge har nemlig de sidste mange nætter fået den vane at komme listende i nattens løb for at sove i smørhullet – begge to. Det gør det altså lidt svært at få sig en god og ordentlig nattesøvn, så vi krydser fingre for at det blot er en “post-ferie” fase og ikke noget der varer ved i evigheder:-)

Jeg har før skrevet, at jeg er stor fortaler for lette og forholdvis hurtige hverdagsretter, som samtidig også er retter med gode råvarer og masser af smag og denne asiatiske risret har alt dette i en pande. At den samtidig er sund og fedtfattig er bare en ekstra bonus;-) Grøntsagerne kan sagtens skiftes ud efter smag, behag og hvad man lige har i køleskabet – Khao Pad (stegte ris) er nemlig asiatisk biksemad og tilsætter man gai, så får man stegte ris med kylling – sundt, nemt og velsmagende.stegte-ris-kylling, khao-phat-gai, aftensmad, fedtfattig-aftensmad, thai-mad

Stegte ris med kylling (Khao Pad Gai):

  • 4 dl. Basmatiris
  • 6 dl. Vand
  • ½ tsk salt
  • Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 350 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. fiskesauce
  • ½ spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 dl frosne ærter

Bring vandet i kog med lidt salt, risene kommes i og koges ved svag varme i 10 minutter. Sættes på køl. Dette kan med fordel gøres om morgenen eller aftenen før. Når risene er kølet helt ned kommes ca. to spsk. olivenolie i og det blandes godt med fingrene.
Kyllingen koges møre i rigelig vand i 20 minutter og rives i stykker med to gafler. Alternativt kan man sagtens bruge rester, hvis man har noget i overskud fra en tidligere aften.
Spidskålen skæres i tynde strimler og forårsløgene skæres i skiver.
Olivenolie kommes på panden/wokken og presset hvidløget kommes heri. Kom risene ved og steg dem i ca. 5-7 minutter. Lav et «hul» i midten af risene og slå æggene ud – rør rundt til æggene bliver til scramble eggs. Bland det hele godt sammen. Kyllingen tilsættes og steges med i 5 minutters tid. Tilsæt så fiskesauce, spidskål og forårsløg. Efter 3 minutter kommes ærterne ved og varmes i ca. 2 minutter.
Server en god soyasauce og måske lidt chilipasta til de stegte ris med kylling. Hverdagsmad når det er bedst:-)stegte-ris-kylling, khao-phat-gai, aftensmad, fedtfattig-aftensmad, thai-mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *