Frisk pasta med hjemmelavet pestosauce

Ugen er godt igang – en kort uge for mit vedkommende – jeg har nemlig fornøjelsen af hele to fridage i denne uge – og de skal bruges fornuftigt – nemlig på vores føromtalte renovering af huset. Jeg aner lys for enden af tunnelen – vores repos er nu kun et nyt gulv fra at være færdig – og så mangler vi blot alle de andre projekter på to-do listen:-) I weekenden skal lopperne på miniferie hos farmor og farfar, så vi satser på at være nået rigtig langt inden ugens udgang…

Projekt hus gør også, at vi ikke har så pokkers meget tid til at stå i køkkenet for tiden – det bliver til nemme og hurtige retter – hvilket også sagtens kan være rigtig lækkert. Drengenes absolutte favorit er pasta – så er saucen næsten underordnet – bare der er pasta til:-) Denne lækre pastaret med hjemmelavet pestosauce laver jeg ret så tit og serverer blot forskelligt kød og salat til. Og hvis tiden og overskuddet ikke rigtig rækker til at lave pestoen selv, så køber jeg blot et glas og kommer i saucen – men det smager nu allerbedst, når pestoen er hjemmelavet:-)aftensmad, opskrift, pasta-pestosauce, frisk-pasta, hjemmelavet-basilikumpesto, parmasanost, frikadeller

Frisk pasta med hjemmelavet pestosauce: – 4 personer

  • 1 bøtte basilikum ca 30 g.
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  •  1 nip salt
  • 20 g. parmasanost
  • 1/4 l. fløde
  • 500 g. frisk pasta
  • Ekstra parmasanost til servering

Basilikum, olivenolie, pinjekerner, hvidløg, salt og parmasanost blendes til det får en ensartet cremet konsistens. Kom herefter pestoen i en lille gryde sammen med fløden – det piskes godt sammen og varmes op – men må ikke koge. Imens koges den friske pasta efter anvisning på pakken. Til sidst vendes fløden og pastaen sammen og det er klar til servering – denne gang valgte jeg at servere Verdens bedste frikadeller til pastaen, men en fyldt mørbrad er også rigtig godt til pasta med hjemmelavet pestosauce:-)

aftensmad, opskrift, pasta-pestosauce, frisk-pasta, hjemmelavet-basilikumpesto, parmasanost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *