Hjemmelavet koldskål

Med et gik vi nærmest direkte fra vinter med sne og kulde for et par uger siden til noget, der ligner sommer. Det er svært at være andet end glad, når vejret viser sig fra sin allerbedste side. Jeg har taget computeren under armen og sidder i skrivende stund i vores have og ser på vores to dejlige drenge, der leger i græsset med korte ærmer. Om en lille times tid invaderes vores mark af glade faldskærmsspringere, det er skønt at holde ferie:-)
Når vejret er varmt, får jeg som noget af det første lyst til hjemmelavet koldskål, de to ting hænger, i min verden, uløseligt sammen. Det er smagen af dansk sommer, når det er bedst, og alting smager bare endnu bedre, når det kan nydes udenfor i solskin. Server din hjemmelavede koldskål med gode kammerjunkere og som her med blåbær til.

Hjemmelavet koldskål:

  • 4 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 liter tykmælk
  • 1 liter kærnemælk
  • Evt. 3 spsk. citronsaft
hjemmelavet-koldskaal, kaernemaelk, kaernemaelkskoldskaal, ymer, aeg, citron, kammerjunkere, blaabaer
– Hjemmelavet koldskål –

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen, så det bliver en lys og luftig masse. Kom herefter tykmælk, kærnemælk og evt. citronsaft i massen og rør det godt sammen. Hele herligheden er nu klar til servering.

I ønskes en rigtig dejlig kristi himmelfartsdag med masser af solskin og hvad dagen ellers måtte bringe af dejlige ting.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *