Stegt flæsk og persillesovs, danmarks nationalret, kræver ikke den store introduktion, det er bare god gammeldags mormormad, når det er bedst:-) Det er ikke så ofte, at der er stegt flæsk på menuen herhjemme, men alle, inklusiv undertegnede, er store fans af retten.
Nu er stegt flæsk med persillesovs jo ikke ligefrem sundt, men det smager fantastisk (og lidt syndigt:-)) men jeg bilder mig selv ind, at retten bliver en lille smule sundere af at lave flæsket i ovnen fremfor på panden – det sviner ihvertfald knap så meget, hvilket i sig selv er en stor bonus:-) Jeg laver gerne en stor portion, så der er rester til frokosten dagen efter – hvis der altså er mere tilbage – der går ofte mus i køleskabet, når der er stegt flæsk på lager:-)
Stegt flæsk med persillesovs: – 4 personer
Stegt flæsk:
- 1,5 kg. flæsk i skiver
- Godt med flagesalt
Persillesovs:
- 50 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 1/2 dl. letmælk
- 2 1/2 dl. kartoffelvand
- Lidt fedt fra flæsket
- 1 bdt. persille
- Salt og friskkværnet peber
Flæsket fordeles på en rist med en bageplade og bagepapir under, drysses med rigeligt salt og steges i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter – vend eventuelt stykkerne et par gange.
Persillesovs: Smørret smeltes i en lille gryde – herefter kommes melet ved og det piskes sammen til en melbolle. Kom kartoffelvandet i og pisk godt. Tilsæt lidt af stegefedtet fra flæsket, smag til med salt og peber og kom til slut hakket persille i sovsen. Når sovsen er godt varm er hele molevitten klar til servering:-)