Hjemmelavede müslibarer

En af de ting begge mine lopper elsker allermest ved deres madpakker, er de små hyggelige snacks, der følger med:-) De fleste dage består snacksene af forskellige grøntsager så som små cherrytomater, agurkestykker, gulerødder og andet godt. Men ind imellem – gerne om fredagen – sniger der sig en lille sød overraskelse med. Både børnehaven og vuggestuen har en nul sukker politik, så der er begrænsninger på, hvad man må komme i madpakken af søde sager. Nul sukker i institutionerne er efter min mening både godt og skidt, for selvfølgelig skal børn ikke have slik og des lige med i madpakken, men det kunne nu være meget hyggeligt at kunne give en kage med på fødselsdage med tanke på, at der godt må være forskel på hverdag og fest.

For et par uger siden lavede jeg en omgang müslibarer og selvom en af ingredienserne er kondenseret mælk, så synes jeg godt, at jeg kan forsvare at sende dem med drengene, da alt andet i barerne er nogenlunde sundt og helt igennem lækkert (shhh – nu er kondenseret mælk jo heller ikke ren sukker – det er jo “bare” bindemidlet, der får müslibarerne til at hænge sammen;-D)müslibarer, müsli, snack, madpakke, eftermiddagssnack, opskrift, madblog

Hjemmelavede müslibarer:

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 270 g. finvalsede havregryn
  • 60 g. græskarkerner
  • 40 g. sesamfrø
  • 70 g. tranebær
  • 30 g. rosiner
  • 100 g. mandler

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Kom et stykke bagepapir i en 20×30 cm stor bradepande og fordel müsli blandingen heri, sørg for at overfladen er nogenlunde jævn. Bages i ovnen ved 130 g. i 1 time og 10 minutter. Vend herefter müslien og bag videre i ca. 10-15 minutter, således at overfladen ikke er “våd” længere. Skæres i passende stykker og opbevares i en kagedåse. En rigtig god snack til madpakken eller som eftermiddags snack.müslibarer, müsli, snack, madpakke, eftermiddagssnack, opskrift, madblog

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *