Pizzasnegle – lækker snack til madpakken

Pizzasnegle er virkelig nemme at lave og de smager skønt. Jeg laver altid en stor portion og sørger for at fryse en del af dem ned, så jeg altid har mulighed for at tage et par stykker op til madpakken, som eftermiddagssnack til drengene eller som tilbehør til supper. De er allerbedst, når de er lune,

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara er en sand klassiker fra det italienske køkken. Den er dejlig enkel at tilberede og det smager helt fantastisk. I den originale version af spaghetti carbonara er der hverken champignon eller løg i, men efter min mening gør det retten endnu mere lækker og velsmagende. Spaghetti carbonara er perfekt til dage, hvor tiden i køkkenet

Boeuf stroganoff med kartoffelmos

I går aftes fik vi en rigtig søndagsmiddag i form af boeuf stroganoff med kartoffelmos. Det er en skøn ret, hvor champignoner, skært oksekød og løg serveres i en rigtig lækker og lidt syndig sauce med masser af fløde:-) Man kan sagtens vælge at tilsætte bacon til retten, hvilket ikke gør retten ringere:-) Jeg havde

Fødselsdagsboller – de bedste af slagsen

Gode boller er et must ved enhver fødselsdag. Og disse, vil jeg vove at påstå, er de bedste af slagsen. Opskriften er fra Amo, som jeg har lavet en lille smule om og den er en sikker vinder hver gang. Til børnefødselsdage kan de pyntes med farverig glasur og ellers er de fantastiske blot med

Pølsehorn – børnenes favorit

En helt særlig lille dreng fyldte to år i torsdags, og han blev fejret på bedste manér med boller, kage og hygge herhjemme hele dagen. Så længe drengene er så små som de er, så bestræber vi os på, at de holder de fri hvert år på deres fødselsdag, men derfor skal de jo selvfølgelig

Teriyaki marineret mørbrad med nudler

Aftensmaden i går bestod af teriyaki marineret mørbrad med fuldkornsnudler, som er dejlig let asiatisk ret, som jeg er helt sikker på kommer på menuen en anden god gang. Den tager lidt tid at forberede, men den er, efter min mening, ventetiden værd. Maden faldt dog ikke i alles smag, så jeg var nødt at lave

Cheesecake – original og uimodståelig

Torsdag er kagedag på jobbet og i denne uge var det min tur til at kreere en kage eller to:-) Jeg valgte at bage to vidt forskellige kager, så der var lidt til enhver smag. Den ene af kagerne blev en lækker Chokolade squashkage og den anden var denne cheesecake. Denne helt fantastiske kage er en

Pastasalat med kylling og bacon

Hver tirsdag og torsdag går henholdsvis Adrian og Daniel til gymnastik og når den ene er til gymnastik sammen med mig, så tager Jimmy ofte den anden med i svømmehallen. På disse dage er det vigtigt, at maden er lige til at gå til og ikke behøver den store forberedelse. Indrømmet på nogle af aftenerne bliver

Kartoffelsalat med rødløg og kapers

Veltilberedt kartoffelsalat er en virkelig dejlig spise – både om sommeren med nyopgravede kartofler, men også om vinteren, hvor salaten kan give et lille tiltrængt strejf af sommer, på en ellers kold og våd dag. Kartoffelsalaten er god blanding af smage lige fra de salte kapers til den syrlige marinade og den kan bruges både

Verdens bedste frikadeller

Frikadeller er måske lidt old-school men med det rette tilbehør, så mener jeg bestemt stadig at de holder.Her på matriklen er de i hvert fald et stensikkert hit, begge drenge elsker dem og kan sagtens spise 3-4 styks hver til aftensmaden. Jeg plejer at lave en dobbelt portion, således at der også er frikadeller til fryseren.

Broccolisalat med blomkål og peanuts

Når vi endelig når weekenden, så må der gerne være kælet lidt ekstra for maden og skruet godt op for hyggen. Vi har herhjemme, som i rigtig mange andre børnefamilier, indført fredagsslik og samtidig har drengene, om fredagen, fri adgang til at se tegnefilm fra de kommer trætte hjem fra børnehave og vuggestue og til

Lækker bønnesalat med kartofler og tomat

I weekenden fik vi denne helt fantastiske bønnesalat sammen med pandestegt svinemørbrad og ciabattabrød. Bønnesalat er lækker både sommer og vinter. Om sommeren bruger jeg grøntsager, nye kartofler og krydderurter fra haven, men om vinteren, hvor dette ikke er en mulighed, så bruger jeg blot bønner fra fryseren og køber de resterende ingredienser.   Bønnesalat

Spansk gryderet – fyldt med gode sager

Om hvorvidt spansk gryderet er fra 1980’erne eller 1990’erne skal jeg undlade at gøre mig klog på. Jeg er også lidt usikker på, om hvorvidt den er autentisk spansk, det vil jeg lade stå i det uvisse, den smager ihvertfald, efter min mening, himmelsk:-) Jeg husker, at det var en af mine fortrukne retter at lave i køkkenet, når jeg