Nu er det måske ikke lige kage, man hungrer mest efter her i sommervarmen, men jeg vil nu alligevel slå et stort slag for denne skønne og smukke bountytærte:-)
Vores ferie lakker mod enden – det har været en rigtig skøn en af slagsen, jeg kunne sagtens tage tre uger mere af samme skuffe:-) Vi har planlagt at bruge denne sidste feriedag i Bonbonland sammen med min gode veninde Tine, en både hyggelig og varm dag venter forude:-)
I går havde vi aftalt at lave en ekstra særlig og lækker middag – det blev til fyldt mørbrad på grillen, røsti af nyopgravede kartofler fra køkkenhaven, en skøn og farvefin kålsalat og til sidst men ikke mindst denne lækre bountytærte til dessert. Det er en lidt tung kage – med masser af kokos og chokolade, så hvis man – som jeg – er vild med bounty, så det er denne tærte lige sagen:-)
Bountytærte: – tærteform str. 25 cm
Mørdej:
- 120 g. blødt smør
- 240 g. mel
- 70 g. flormelis
- 20 g. kakao
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
Kokosfyld:
- 250 g. kokosmel
- 1 ds. kondenseret mælk
Chokoladeovertræk:
- 150 g. mælkechokolade
- 25 g. mørk chokolade
- 1 dl. piskefløde
Mørdej: Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis, kakao og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i den smurte tærteform. Kom bagepapir ovenpå og hæld linser eller tørrede bønner i, så sikrer man, at tærtedejen bliver, hvor den skal:-) Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Køles helt ned inden fyldet kommes i. Der var en smule dej i overskud, da jeg var færdig – men det kan med succes gemmes i fryseren til en anden god gang:-)
Kokosfyld: Bland kokosmel og kondenseret mælk godt sammen – kom fyldet i den afkølede tærtebund ( så tærten er fyldt halvt op) og sæt den i fryseren i en times tid.
Chokoladeovertræk: Knæk chokoladen i mindre stykker og kom det i en passende skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå et minuts tid og rør det herefter sammen til en ensartet masse. Hæld det over kokosfyldet i et jævnt lag og sæt tærten tilbage i fryseren i en time eller to.
Pynt bountytærten med kokosflager og eventuelt friske bær.