Halvdelen af vores ferie er allerede gået – tiden flyver afsted, når man er i godt selskab:-) Og nu ser det endelig ud til, at vi langt om længe får sommervejr – og sommervejr er jo isvejr, så jeg skal så meget igang med at producere en masse is på vores nye ismaskine – faktisk har jeg allerede tyvstartet en smule:-) Jeg har længe haft lyst til at lave is sandwich og da vi ingen planer havde den anden dag, blev det dagen, hvor min lyst blev stillet:-) Og det bliver på ingen måder sidste gang, jeg laver dem, de var enormt gode – med masser af chokolade og flødeis:-)
Is sandwich med chocolate chip cookies: – ca. 10-12 stk.
Chocolate chip cookies:
- 200 g. blødt smør
- 80 g. brun farin
- 80 g. rørsukker
- 1 æg
- 4 spsk. vand
- 300 g. hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
- 100 g. god mørk chokolade
Stracciatella is:
- 6 past. æggeblommer
- 6 spsk. sukker
- 1/2 l. fløde
- Korn fra 1/2 vaniljestang
- 100 g. god mørk chokolade
Chocolate chip cookies: Smør, brun farin og rørsukker piskes sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt æg og vand og pisk i 3-4 minutter. Hæld hvedemel, vaniljesukker og natron i massen og rør godt rundt. Hak chokoladen i små stykker og vend det i dejen.
Rul dejen til en lang pølse og kom det i fryseren i 10-15 minutter. Tages herefter ud og skæres i 1/2 cm tykke skiver. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader (varmluft). Lad dem efterfølgende køle godt af på en rist, inden isen kommes imellem:-)
Stracciatella is: Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen så det bliver lyst. Pisk i mellemtiden fløden til let skum. Vend æggemassen, fløden og hakket chokolade sammen og kom det i fryseren i nogle timer. Husk at røre i det undervejs, så du undgår at det krystalliseres. Jeg snød lidt og brugte vores ismaskine, så går processen lidt hurtigere:-)
Når isen er klar og kagerne er afkølet laves is sandwichene – prøv eventuelt at dyppe halvdelen i smeltet mørk chokolade – en ægte sommer sandwich:-)