Ovnbagte taquitos

Taquitos er små sprøde tortillasruller spækket med lækkert fyld. Mine taquitos er ovnbagte, hvilket gør retten nem at lave og en hel del sundere, end den dybstegte version. Disse er lavet med lækker krydret oksekød og sprøde majs. Jeg serverer som regel taquitos med en god grøn salat, tomatsalsa og en masse avokado til, men de kan også sagtens serveres som forret til en festlig mexicansk aften (måske sammen med en lækker frozen magarita😉 )

Mexicansk mad er generelt i høj kurs hos os. Vi elsker det krydrede køkken og både burritos, enchiladas, mexicansk risret, tacosuppe og disse taquitos er ofte på menuen, når jeg laver madplaner.

Jeg har brugt de helt små fuldkorns tortillas, men man kan sagtens bruge den almindelige størrelse, så får du blot lidt færre taquitos ud fra opskriften. De små tortillas har jeg for øvrigt købt i Netto – de er dog lidt dyrere end de almindelige.taquitos, mexicansk-mad, mexicansk-opskrift, aftensmad, boernevenlig-aftensmad, boernevenlig, ovnbagte-taquitos, hakket-oksekoed

Taquitos:ca. 20 små – til 4 personer

  • Olivenolie til stegning
  • 500 g. hakket oksekød
  • 8 tsk. tacosauce (medium)
  • 1 stort løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 lille dåse majs
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. hvidløgssalt
  • 3 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. spidskommen
  •  Friskkværnet peber

Hak løget og steg det i olivenolie i et par minutter, tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Kom nu tacosauce, hakkede tomater, majs, salt, friskkværnet peber og krydderier i kødet. Lad det simre i 10 minutters tid.

Kom en skefuld kød på hver tortillas og rul hver sammen. Kom dine taquitos på en bageplade med “lukningen” på undersiden. Bag dem i ovnen ved 215 grader i 12-15 minutter til de er lækre sprøde. taquitos, mexicansk-mad, mexicansk-opskrift, aftensmad, boernevenlig-aftensmad, boernevenlig, ovnbagte-taquitos, hakket-oksekoed

 

2 thoughts on “Ovnbagte taquitos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *