Kylling Korma

Kylling korma er en fantastisk smagfuld ret fra det indiske køkken og selvom det tager tid at marinere kyllingen, så er det hele ventetiden værd. Jeg plejer gerne at marinere kyllingen om morgenen, inden jeg skal ud af døren, så marinaden rigtig kan arbejde sig ind i kødet. Men et par timer kan også sagtens gøre det. Når først kødet er marineret færdig, så er maden forholdsvis hurtig at tilberede, hvilket gør, at retten passer perfekt til en travl hverdag.
Kylling korma er dejlig mild i smagen, har en virkelig lækker cremet konsistens og er derfor også yderst børnevenlig. Begge mine drenge spiser kormaen med velbehag – de er så vilde med det. Derfor laver jeg også ofte en dobbelt portion, så der er til to dage – retten bliver bestemt ikke dårligere af at få en nat i køleskabet.

Generelt er jeg rigtig stor fan af det indiske køkken og ud over kylling korma, laver jeg også ofte indisk butter chicken og chicken tikka masala som på samme vis som kormaen også leverer smørmørt kylling og gode varme krydderier.

Kylling Korma

Forberedelse2 t 20 min
Tilberedning45 min
Samlet tid3 t 5 min
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 450 g Kyllingebryst

Marinade

  • 1/2 Lime
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Revet ingefær
  • 3 fed Hvidløg
  • 1/2 dl Ymer
  • 1 tsk Karry

Sauce

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 ds Kokosmælk
  • 1 tsk Salt
  • 70 g Tomatpure

Tilbehør

  • 5 dl Basmatiris
  • 50 g Mandler
  • Evt Koriander eller persille

Sådan gør du

Marinade

  • Skær kyllingebrysterne i små stykker
  • I en skål blandes ymer, ingefær, presset hvidløg og krydderierne
  • Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad det marinere i mindst 2 timer

Kylling Korma

  • Skær løg i tern og steg det i olivenolie sammen med presset hvidløg
  • Tilsæt kokosmælk, tomatpure og krydderier
  • Kom nu kyllingestykkerne inklusiv marinaden i saucen
  • Bring saucen i kog og lad den herefter simre i 40 minutter
  • Kog risene – bring vandet i kog og tilsæt risene. Skru ned for varmen og lad risene småkoge i 10-12 minutter. Jeg bruger 1 1/2 dl vand pr 1 dl ris
  • Hak mandlerne og drys dem over retten eventuelt sammen med koriander eller persille, når den er klar til servering.
Udskriv

Leder du efter flere lækre opskrifter med ris, så kan jeg blandt andet varmt anbefale min mexicanske risret, denne rissalat og stegte ris med kylling.

Har du lyst, er du mere end velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *