Chili con carne er en utrolig lækker og velsmagende ret fra det mexicanske køkken og er ofte på menuen herhjemme. Chili con carne er både hurtig og virkelig enkel og nem at bikse sammen, hvilket gør retten perfekt som hverdagsmad.
Ønsker du at gøre retten ekstra børnevenlig, så er det en godt ide at undlade at komme chili i før serveringen, og servere chili ved siden af til de voksne, der ønsker lidt spark til retten. På den måde kan man selv regulere mængden af chili. Det er er jo heldigvis op til den enkelte at vurdere, hvor meget chili der skal i retten – alt efter hvad smagsløgene er til.
Denne metode benyttede jeg mig ofte af, da mine drenge var små og på daværende tidspunkt ikke var så glade for alt for stærk mad – hvilket fungerede helt perfekt. I dag er de blevet så store, at man ikke behøver at tage hensyn på samme måde længere.
Chili con carne
Ingredienser
- 500 g Hakket oksekød
- 2 store Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1 ds Kidneybønner
- 1 ds Hvide bønner i tomat
- 1 Rød peberfrugt
- 2 ds Hakkede tomater med hvidløg
- 1 tsk Salt
- 2 Oksebouillon terninger
- 1/2 dl Vand
- 3 tsk Spidskommen
- 70 g Tomatpure
- 1 tsk Chilipulver
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint
- Skær peberfrugten i tern
- Hæld væden fra bønnerne (også tomatsaucen), skyl dem og lad dem dryppe godt af.
- Steg løg og hvidløg i en tykbundet gryde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
- Tilsæt peberfrugt, bønner, hakkede tomater, tomatpure, oksebouillon, vand og krydderierne og lad retten simre i mindst en times tid
- Serveres rygende varm – gerne med ris og creme fraiche på toppen
Det mexicanske køkken har så mange lækre retter at byde på – gå gerne på opdagelse i mine mexicanske opskrifter – her finder du blandt andet min mexicanske tacosuppe, quesadillas og mexicansk risret
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier, både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg