Chili con carne

chili con carne, mexicansk mad
Forberedelse30 min
Tilberedning1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Keyword: børnevenlig, hverdagsretter, mexicansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Hakket oksekød
  • 2 store Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 ds Kidneybønner
  • 1 ds Hvide bønner i tomat
  • 1 Rød peberfrugt
  • 2 ds Hakkede tomater med hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 2 Oksebouillon terninger
  • 1/2 dl Vand
  • 3 tsk Spidskommen
  • 70 g Tomatpure
  • 1 tsk Chilipulver
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Skær peberfrugten i tern
  • Hæld væden fra bønnerne (også tomatsaucen), skyl dem og lad dem dryppe godt af.
  • Steg løg og hvidløg i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
  • Tilsæt peberfrugt, bønner, hakkede tomater, tomatpure, oksebouillon, vand og krydderierne og lad retten simre i mindst en times tid
  • Serveres rygende varm - gerne med ris og creme fraiche på toppen