I går morges vågnede vi – langt om længe – til et snedækket landskab – det havde vi set frem til længe – men på trods af det hvide lag, var drengene alligevel ikke til at drive ud – måske fordi de er ude til hverdag og trængte til en pause. Så istedet for en dag ude i kulden, blev det til en hel dag indendøre i nattøj med tegnefilm, malebøger, spil og andet godt. En rigtig vinter hyggedag – og til sådan en dag hører der popcorn, frugt og kage – altid kage;-) Så i går formiddags gik jeg ellers i gang med at lave twix cookies til alle mine drenge til stor begejstring for alle på matriklen:-) Det er ikke fordi, twix cookies tager ikke lang tid at bikse sammen – 5 minutter, så er småkagerne klar til ovnen – men det er derimod “køle” tiden, der kan være lidt svær at vente på;-) Den sprøde småkage kan sagtens spises alene, faktisk blev der gjort et stor indhug, allerede inden de var blevet pyntet, men den bliver virkelig opgraderet med en smule karamel og chokolade på toppen – twix, når de er allerbedst:-)
Twix cookies: ca 25-30 stk
- 330 g. blødt smør
- 375 g. hvedemel
- 125 g. flomelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 nip salt
- 250 g. mørk chokolade (60%)
- 1/2 ds. karameliseret mælk
Pisk blødt smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen (jeg brugte min køkkenmaskine, men en elpisker kan også sagtens bruges) tilsæt hvedemel og pisk igen så dejen bliver fin og ensartet. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud med en kagerulle – ca. 3-4 mm tykt. Stik småkagerne ud med et lille glas eller udstikker. Bages på en bageplade beklædt med bagepapir midt i ovnen ved 180 g. i 14-16 minutter. Køles helt ned.
Når småkagerne er kolde kommes en klat karameliseret mælk på hver og det glattes ud. Kom småkagerne på køl i en times tid, så karamellen stivner en smule. Smelt chokoladen over vandbad og dekorere dine twix cookies med den smeltede chokolade og lad det tørre inden servering;-)