Ananassalat med edamamebønner og kikærter

Efter endnu en nat med alt for lidt søvn (jep, vi har stadig små poder i sengen næsten hver nat) kan dagen i dag, for mit vedkommende, godt betegnes lidt som en øv-dag. Og kigger man ud af vinduet, så bliver humøret ikke meget bedre. Det er koldt, gråt og fyldt med slud. Det med søvnen er efterhånden ved at være en decideret plage for mig – hverken hovedet eller kroppen fungerer på 4-5 timers søvn. Så i nat er planen, at jeg parkerer mit legeme i gæsteværelset i håb om at vågne nogenlunde udhvilet i morgen tidlig og måske kan forsøge på at ligne et menneske igen;-) Vi prøver alt, hvad vi kan på at få det bedste ud af januar herhjemme, for det er bare en måned, der trækker tænder ud. Så for at gøre måneden så hyggelig som muligt, har jeg fyldt hjemmet med afskårne blomster og bunkevis af løgplanter – jeg elsker løgplanter, de er nemme at holde, de dufter fantastisk og så er det bare en nem og hyggelig måde at få en lille forsmag på foråret, når man nu længtes så meget efter det:-)

Julens tunge mad er også blevet udskiftet herhjemme, som i så mange andre hjem, med lidt sundere og kalorielette retter (ihvertfald det meste af tiden;-)) Salater og andet godt er igen en fast inventar på middagstallerkenen, hvilket er skønt og har været savnet. Jeg prøver hele tiden at finde på nye salat opskrifter, så der ikke går alt for meget genganger i den på tallerkenen og det går egentlig ganske fint, hvis jeg selv skal sige det. Jimmy rynkede godt nok lidt på næsen i søndags, da jeg fortalte ham at aftenens salat blandt andet ville bestå af ananas, kikærter og edamamebønner, men han blev heldigvis positiv overrasket – men den blev dælme også god:-)
ananassalat, salat, vintersalat, sommersalat, ananas, edamameboenner, majs, kikaerter

Ananassalat med edamamebønner og kikærter:

  • 1/2 ananas
  • 1 lille dåse majs
  • 1 ds. kikærter
  • 250 g. cherrytomater
  • 3 dl. frosne edamamebønner
  • 2 håndfulde blandede salatblade

Skær ananasen i små stykker, halver cherrytomaterne, og hak salaten fint. Optø de frosne edamamebønner i mikroovnen i ca 2 1/2 minut og lad dem køle ned. Hæld væden fra majs og kikærterne og skyl dem godt. Kom det hele sammen i en skål og server det for eksempel sammen med et godt stykke kød og en god stor bagekartoffel:-)ananassalat, salat, vintersalat, sommersalat, ananas, edamameboenner, majs, kikaerter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *