Gammeldags fastelavnsboller med remonce, chokolade og marmelade

Om man foretrækker creme, syltetøj eller remonce, så er gammeldags fastelavnsboller bare en dejlig spise. Jeg foretrækker dem med sidstnævnte, men i år har jeg dog lavet en lille twist, som har vist sig at opgradere oplevelsen væsentligt:-) Jeg har nemlig valgt, udover remoncen, også at forsyne bollerne med hindbærmarmelade og mørk chokolade, det må siges at være prikken over i’et:-) I går spiste vi en del af bollerne, resten skal spises og ikke mindst pyntes i dag – og lopperne har fået den, efter deres egen mening, geniale ide, at de skal pyntes som Paw Patrol (tegnefilm på Ramasjang), jeg er fuldstændig ideforladt på, hvordan den lige skal skæres, men jeg kommer med sikkerhed ikke udenom at pynte de restende seks fastelavnsboller som hunde:-Dfastelavnsboller, fastelavn, gammeldags-fastelavnsboller, remonche, marmelade, chokolade, fastelavnsboller-opskrift, madblog

Gammeldags fastelavnsboller: – 14 boller

Dejen:

  • 2 dl mælk
  • 100 g. smør
  • 1 pk. gær
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 500 g. mel
  • 2 spsk. sukker

Remoncen:

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. sukker
  • 100 g. blødt smør

Glasur:

  • 200 g flomelis
  • 2-3 spsk kogende vand
  • evt. frugtfarve

Derudover 50 g. mørk chokolade og hindbærmarmelade

Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt herefter mælken. Når væsken har stuetemperatur smuldres gæren i og opløses. Tilsæt mel, sukker, æg og salt og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
Rul dejen ud og skær i 14 firkanter.

Remoncen laves ved at røre sukker, blødt smør og revet marcipan godt sammen. Kom en god klat remonce på hver firkant sammen med 1/2-1 tsk. hindbærmarmelade og et stykke chokolade.

Dejen foldes godt omkring, så indholdet ikke kan komme ud og sættes på en beklædt bageplade. Efterhæver i en halv times tid. Bag dem i ovnen ved 200 g. i 15-18 minutter. Lad dem køle af inden de pyntes med glasur:-)fastelavnsboller, fastelavn, gammeldags-fastelavnsboller, remonche, marmelade, chokolade, fastelavnsboller-opskrift, madblog

4 thoughts on “Gammeldags fastelavnsboller med remonce, chokolade og marmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *