Lækker og rygende varm svampesuppe der passer perfekt til en råkold efterårsdag. Svampesuppen er dejlig cremet og fyldt med de lækreste svampe, som jeg kan finde i køledisken. Vi går ikke selv på svampejagt, det tør jeg simpelthen ikke, da jeg absolut ingen viden har om, hvilke svampe der er spiselige og hvilke der er livsfarlige – så det lader jeg butikkerne om. Jeg har et ønske om at lære de forskellige svampetyper at kende, men det må blive på et senere tidspunkt.
Jeg drysser gerne både bacon og nødder ovenpå min svampesuppe – jeg synes, at det salte gør noget rigtig godt for suppen og så serverer jeg som regel et lækkert flutes eller måske et pull apart brød til svampesuppen – det smager så fantastisk dertil.
Svampesuppe
Ingredienser
- Olivenolie til stegning
- 600 g Blandede svampe
- 3 fed Hvidløg
- 2 store Løg
- 1 L Hønsefond
- 3 dl Fløde
- 3 kviste Frisk timian
- 1 tsk Salt
- Friskkværnet peber
- 150 g Bacon i tern
- Evt. cashewnødder
Sådan gør du
- Skær svampene i mindre stykker, løgene i små tern og pres hvidløggene med en hvidløgspresser
- Steg løg og presset hvidløg i en gryde så det bliver gyldent
- Tilsæt svampene og lad det stege i fem minutters tid
- Hæld hønsefond og fløde ved svampene og tilsæt timian, salt og peber
- Lad suppen småsimre i 15-20 minutters tid, så det er godt varmt
- Steg bacon på en pande og server det sammen med cashewnødderne som topping til svampesuppen
Er du på udkig efter flere lækre varmende supper, så kan jeg blandt andet varmt anbefale en rygende varm mexicansk tacosuppe, den utrolig velsmagende thailandske tom kha gai suppe og den meget populære fedtfattige gullaschsuppe. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.