Svampesuppe

svampesuppe, aftensmad, suppe, suppe-opskrift, svampe, champignonsuppe
Lækker og lunende svampesuppe - perfekt til en råkold efterårsdag
Forberedelse10 min
Tilberedning30 min
Samlet tid40 min
Ret: Aftensmad
Keyword: Efterårsretter, Hurtig aftensmad, suppe
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 600 g Blandede svampe
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 store Løg
  • 1 L Hønsefond
  • 3 dl Fløde
  • 3 kviste Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g Bacon i tern
  • Evt. cashewnødder

Sådan gør du

  • Skær svampene i mindre stykker, løgene i små tern og pres hvidløggene med en hvidløgspresser
  • Steg løg og presset hvidløg i en gryde så det bliver gyldent
  • Tilsæt svampene og lad det stege i fem minutters tid
  •  Hæld hønsefond og fløde ved svampene og tilsæt timian, salt og peber
  • Lad suppen småsimre i 15-20 minutters tid, så det er godt varmt
  • Steg bacon på en pande og server det sammen med cashewnødderne som topping til svampesuppen