Min opskrift på thaisuppen Tom Kha Gai er skrevet for næsten tre år siden, men da det oprindelige billede tangerer til at være det grimmeste på bloggen, synes jeg, at det var tid til en opgraderingen:-) Jeg har beholdt det gamle billede i bunden af indlægget – så må du vurdere, om du er enig med mig;-)
Første gang jeg smagte Tom kha gai var på Eastern Corner som i sin tid lå på Sølvtorvet i København, og jeg har elsket suppen lige siden. Den er rigtig nem og hurtig at lave og den smager virkelig skønt. Når jeg laver den herhjemme undlader jeg at tilsætte chili, så drengene også kan være med. Og begge mine drenge elsker Tom Kha Gai, den er virkelig børnevenlig (altså når man undlader chili naturligvis)
Det kan godt være svært for de helt små at spise suppe uden at spilde over halvdelen ned i skødet eller hvor det end måtte lande, så da drengene var yngre serverede jeg ofte ris ved siden af til dem, så kunne de bruge suppen som en slags sauce, det fungerede rigtig godt – blot et tip til familier med små børn:-)
Prøv også Tom Kha Gai som forret til en hyggelig thai inspireret aften – eksempelvis med disse grillspyd som hovedret:-)
Tom kha gai – Thai suppe: 2 voksne og 2 børn
- Jordnøddeolie til stegning
- 300 g. kyllingebryst fileter
- 3 forårsløg
- 200 g. champignons i skiver
- En stor håndfuld cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 stang citrongræs
- 2 cm revet ingefær
- 1/4 tsk. gurkemeje
- 1 l. hønsebouillon
- 1 ds. kokosmælk
- 1 spsk. fishsauce
- Saften fra en halv lime
- En god håndfuld frisk koriander
Skær kyllingen i tern og steg det i en stor gryde i jordnøddeolien, til det tager farve. Læg herefter kyllingen til side. Skær hvidløg i små stykker og champignons i skiver og steg det i gryden ligeledes i i jordnøddeolie. Tilsæt gurkemeje, finthakket citrongræs, revet ingefær og chili. Hæld kokosmælk, hønsebouillon og fishsauce ved sammen med kyllingestykkerne og lad suppen simre i 10-12 minutter. Kom herefter forårsløg, tomater og limesaft ved og lad det simre igen i fem minutters tid. Pynt suppen med koriander, tomater og evt. frisk chili og så er Tom kha gai suppen klar til servering – nemt og lækkert:-)
Hvis du har lyst, har du også mulighed for at følge mig på instagram
Og til slut det oprindelige billede:-)