Små no bake tærter med hindbær curd og marengs

I går havde vi besøg af drengenes farfar og kusine Sofie, efter at de havde været på fisketur med Adrian og Jimmy. Vi hyggede os med frokost i haven – lidt køligt, men det er med at udnytte muligheden, når det ikke regner:-) Derefter smuttede de tre små ellers på vores legeplads og Jimmy og farfar gik med for at bygge et klatretårn. Alt imens alle andre var udenfor gik jeg i køkkenet for at bikse en kage sammen:-) Jeg er blevet stor fan af no bake konceptet, da det både er mindre tidkrævende og samtidig er nemt at håndtere. Tærterne der endte på bordet i går var disse skønne små no bake tærter med hindbær curd og marengs – som jeg har haft i tankerne i noget tid – og de smagte intet mindre end fantastiske – mine nye yndlings tærter:-) Og det bedste af det hele var, at de kun tog 30 minutter at lave fra start til slut. Jeg lavede en stor portion marengs, så der var lidt ekstra til slikmundene, men en tredjedel af marengsopskriften er mere end rigeligt til at dekorere med.

Små no bake tærter med hindbær curd og marengs: – 4 små tærter af 12 cm.

Bunden:

  •  2 pk. originale oreos
  • 100 g. smør

Hindbær curd:

  • 200 g. frosne hindbær
  • 200 g. sukker
  • Saft og skal af 1 økologisk lime
  • 2 æg
  • 50 g. smør

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150 g. sukker

Bunden: Start med at blende dine oreos. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene. Fordel blandingen i fire små tærteforme (eller en stor på 25 cm.) Sæt bundene i fryseren mens fyldet tilberedes.

Hindbær curd: Kom hindbær, sukker, limesaft, limeskal og æg i en gryde og varm det op – det må ikke koge men skal gerne ramme en temperatur på ca. 80-85 grader. Kom smørret i lidt ad gangen, rør godt, så det er helt smeltet og tag gryden af varmen. Si curden så kernerne bliver siet fra. Stavblend det herefter og fordel i de fire tærteforme. Kom tærterne i fryseren i 5 minutters tid, mens du laver marengsen.

Marengs: Pisk sukker og æggehvider sammen så de bliver helt stive.

Pynt herefter tærterne med marengs, friske bær, et par mynteblade og hakkede mandler (eller usaltede pistacienødder)opskrift, kage, soede-sager, no-bake-taerte, smaa-taerter, hindbaer-curd, marengs, brombaer, hindbaer, mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *