Hjemmelavede forårsruller i ovn

For et par dage siden stod aftensmaden på hjemmelavede forårsruller og en sprød salat. Jeg valgte at lave forårsrullerne i ovnen, da det både er nemmere (de passer sig selv), sundere og så sviner det ikke, som når man steger dem på panden. Men er man mere til de pandestegte, så er det også en mulighed:-) Det er ikke altid lige nemt at finde forårsrulledejen, da det er slet ikke alle supermarkeder, der har dem i deres sortiment, så hvis det viser sig at være umuligt at opdrive, så kan man istedet bruge filodej. Fyldet kan varieres helt som man lyster og alt efter hvad man lige har i køleskabet og er man til stærk mad, så er en chili i fyldet rigtig lækkert.

Hjemmelavede forårsruller: – ca 12 stk

  • En pakke forårsrulledej
  • 500 g. hakket kalv- og svinekød
  • 1/4 spidskål  (jeg brugte en blanding af almindelig og rød spidskål)
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. maizena

Snit spidskålen fint, hak løget, riv gulerødderne og skær den røde peberfrugt i små tern. Varm olien op i en tykbundet pande, pres hvidløget i olien og brun kødet heri. Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem til de er bløde. Bland soyasauce, vand, maizena og sukker sammen og hæld det over kødet og grøntsagerne og bring det i kog. Tag det herefter af varmen. Kom en stor skefuld kød- og grøntsagsblanding i den ene ende af dejpladen. Rul den sammen som vist på billederne nedenfor. Pensles herefter med en smule æg og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Vend derefter forårsrullerne og pensl dem på den anden siden. Kommes i ovnen igen i fem minutter. Serveres med en god salat og godt med soyasauce.

foraarsruller, soyasauce, spring-roll-pastry
– Forårsrulledej –
foraarsruller, soyasauce, spring-roll-pastry
– Kom kødet på dejen –
foraarsruller, soyasauce, spring-roll-pastry
– Fold dejen over kødet –
foraarsruller, hjemmelavede-foraarsruller-ovn, spring-roll-pastry
– Siderne samles –
hjemmelavede-foraarsruller, spring-roll-pastry, ovn
– Klar til ovnen –
hjemmelavede-foraarsruller, spring-roll-pastry, ovn
– Det færdige resultat –

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *