Ingen påske uden en påskekage:-) I år står den på disse skønne påske cupcakes med citron og klassisk vanilje frosting. På toppen af hver cupcake ligger der et lille hjemmelavet påskeæg med hindbær ganache i midten – opskriften på disse kan du i øvrigt finde her www.dr.dk
I dag drager vi mod Jylland for at hygge i et par dage med familie og venner og disse cupcakes bliver mit bidrag til hyggen hos mine forældre her til aften.
Påske cupcakes med citron: – ca 8 cupcakes
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1/2 tsk. bagepulver
- 100 g. hvedemel
- citronskal fra 1 økologisk citron
- 2 spsk. citronsaft
Vanilje frosting:
- 250 g. blødt smør
- 500 g flormelis
- En lille smule mælk så man kan justere konsistensen (ikke ret meget)
- 2 tsk. vaniljesukker
Start med at piske smør og sukker lyst og luftigt, tilsæt æg og pisk godt i 3-4 minutter. Kom så mel, bagepulver, citronskal og citronsaft ved og pisk det hele godt sammen.
Fordel dejen i 8 muffinforme og bag dine påske cupcakes i ovnen i 15-20 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle helt af, inden du dekorerer med frostingen.
Frostingen laves ved at piske smør, vaniljesukker og flormelis godt sammen, tilsæt en lille smule mælk så konsistensen bliver blød og til at arbejde med – endelig ikke for meget, så bliver det umuligt at forme frostingen, så det ser kønt ud. Til slut kommes et lille påskeæg på toppen og voila – fine påske cupcakes til påskens sammenkomster:-)