Lækre sprøde hjemmelavede forårsruller, der både er nemme at lave og som smager så dejligt. Jeg laver forårsrullerne i ovnen, da det både er nemmere (de passer sig selv), sundere og så sviner det ikke, som når man steger dem i olie på panden. Og så slår de hjemmelavede forårsruller købemodellen med flere længder.
Det er ikke altid lige nemt at finde forårsrulledejen, da det er slet ikke alle supermarkeder, der har dem i deres sortiment, så hvis det viser sig at være umuligt at opdrive, så kan man istedet bruge filodej.
Fyldet kan varieres helt som man lyster og alt efter hvad man lige har i køleskabet, det er en rigtig god måde at få ryddet op i grøntsagsskuffen. Er du til stærk mad, så er en hakket chili i fyldet rigtig lækkert.
Forårsruller i ovn
Ingredienser
- 24 ark Forårsrulledej
- Olivenolie
- 1 kg Hakket oksekød
- 1/2 Spidskål
- 3 store Gulerødder
- 1 Rød peberfrugt
- 2 Løg
- 4 fed Hvidløg
- 4 spsk Soyasauce
- 4 spsk Vand
- 2 tsk Sukker
- 2 spsk Maizena
Sådan gør du
- Snit spidskål fint, hak løgene, riv gulerødderne og skær den røde peberfrugt i små tern
- Varm olien op i en tykbundet pande, pres hvidløget i olien og brun kødet heri.
- Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem til de er bløde.
- Bland soyasauce, vand, maizena og sukker sammen og hæld det over kødet og grøntsagerne og bring det i kog.
- Lad det småkoge i 10 minutters tid, så det meste af saften er kogt væk.
- Kom en stor skefuld kød- og grøntsagsblanding i den ene ende af dejpladen.
- Rul den sammen som vist på billederne nedenfor.
- Forårsrullerne pensles herefter med en smule æg og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
- Vend derefter forårsrullerne og pensl dem med æg på den anden siden. Kommes i ovnen igen i fem minutter
- Serveres med en god salat og godt med soyasauce.
Er du på udkig efter flere lækre ovnretter, så kan jeg blandt andet varmt anbefale disse ovnbagte taquitos, mine cannelloni med spinat og oksekød og klassikeren mørbrad i fad. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftkartotek.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier, både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.