Lækker cremet og fløjlsblød daim mousse med nøddekrokant på toppen der både forkæler øjet og ganen. Denne lækre dessert er både nem og forholdsvis hurtig at røre sammen og herefter er det køleskabet, der klarer resten af arbejdet. En daim mousse kan sagtens laves et godt stykke tid inden servering – jeg plejer gerne at lave den om formiddagen og lade den trække i køleskabet, indtil den skal serveres. Du kan også sagtens lave aftenen i forvejen og pynte den inden servering.
Er du mere til den klassiske chokolade mousse uden daim stykker i, så kan daim chokoladen sagtens udskiftes med en almindelig mælkechokolade. Og er du stor tilhænger af appelsin krokant, så er dette også et lækkert alternativ til daim chokoladen.
Daim mousse med nøddekrokant
Ingredienser
Daim mousse
- 200 g Chokolade med daim jeg brugte Marabou
- 70 g Sukker
- 4 dl Piskefløde
- 2 Æggehvider
- 4 Æggeblommer
Nøddekrokant
- 50 g Blandede nødder jeg brugte hassel, cashew og mandler
- 40 g Sukker
Pynt
- Rød skovsyre
- Hindbær og brombær evt vendt i guldstøv
- Flødeskum
Sådan gør du
Daim mousse
- Smelt chokoladen og lad den køle ned
- Pisk æggehvider og 10 g af sukkeret stift i en skål
- I en anden skål piskes æggeblommer og resten af sukkeret til en hvid og skummende æggesnaps
- Bland æggesnaps og chokoladen sammen
- Vend de piskede æggehvider i chokolade blandingen
- I en tredje skål piskes fløden i skum
- Vend til slut flødeskummen i chokoladen blandingen
- Portionsanret daim moussen i fine glas og lad desserten stå på køl indtil servering og i mindst 3 timer. Jeg bruger en sprøjtepose, når jeg skal hælde moussen på glas
Nøddekrokant
- Sukkeret smeltes i en lille gryde
- Vend nødderne i det smeltede sukker og lad dem karamelisere let i et par minutter
- Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir
- Når nødderne er kølet ned, hakkes de groft
Servering
- Pynt daim moussen med nøddekrokanten, hindbær, brombær, rød skovsyre og en lille smule flødeskum på toppen
Er du på udkig efter flere lækre desserter, så kan jeg blandt andet varmt anbefale denne baileys cheesecake med knuste oreos, denne virkelig fine dessert med baileys- og ribsmousse og denne smukke hindbærcheesecake med saltkaramel og knuste digestives. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, der bliver opdateret hver uge med nye spændende opskrifter.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.
mangler der ikke husblas i denne opskrift, den blev meget flydende?
Hej Annette,
Jeg bruger ikke husblas i opskriften – den er ikke så “stiv”, som chokolademousse kan være.
Mvh. Mie
Kan denne laves dagen før eller bliver den “kedelig”
Hej Michelle,
Jeg ville lave den på dagen – så er den allerbedst:-)
Mvh Mie