Daim mousse med nøddekrokant

Daim mousse med nøddekrokant
Cremet og fløjlsblød daim mousse med sprød nøddekrokant. Den perfekte dessert både til få og mange
Forberedelse25 min
Tilberedning5 min
Køletid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, dessert i glas, gæstemad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Daim mousse

  • 200 g Chokolade med daim jeg brugte Marabou
  • 70 g Sukker
  • 4 dl Piskefløde
  • 2 Æggehvider
  • 4 Æggeblommer

Nøddekrokant

  • 50 g Blandede nødder jeg brugte hassel, cashew og mandler
  • 40 g Sukker

Pynt

  • Rød skovsyre
  • Hindbær og brombær evt vendt i guldstøv
  • Flødeskum

Sådan gør du

Daim mousse

  • Smelt chokoladen og lad den køle ned
  • Pisk æggehvider og 10 g af sukkeret stift i en skål
  • I en anden skål piskes æggeblommer og resten af sukkeret til en hvid og skummende æggesnaps
  • Bland æggesnaps og chokoladen sammen
  • Vend de piskede æggehvider i chokolade blandingen
  • I en tredje skål piskes fløden i skum
  • Vend til slut flødeskummen i chokoladen blandingen
  • Portionsanret daim moussen i fine glas og lad desserten stå på køl indtil servering og i mindst 3 timer. Jeg bruger en sprøjtepose, når jeg skal hælde moussen på glas

Nøddekrokant

  • Sukkeret smeltes i en lille gryde
  • Vend nødderne i det smeltede sukker og lad dem karamelisere let i et par minutter
  • Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir
  • Når nødderne er kølet ned, hakkes de groft

Servering

  • Pynt daim moussen med nøddekrokanten, hindbær, brombær, rød skovsyre og en lille smule flødeskum på toppen