Juleboller med marcipan

Rigtig glædelig 1. december – årets hyggeligste måned er skudt igang. Vores morgen er startet med lækre krydrede juleboller med tandsmør, varmende julethe, julemusik i højtalerne og lys i kalenderlyset.

Mine juleboller er altid at finde på morgenbordet herhjemme mindst et par hver jul – de er fyldt med varme julede krydderier, lækker marcipan og toppet med knasende perlesukker.

November har været en rigtig travl måned for vores vedkommende. Drengene har skiftet skole, jeg er blevet færdig med et spændende og lærerigt kursus, jeg har fået nyt job og Jimmy har knoklet med at lave vores nye garage/værksted. Nu er det endelig december og det er blevet tid til ro, hygge og fordybelse.

Juleboller med marcipan

Juleboller med marcipan

Lækre juleboller fyldt med varmende jule krydderier, marcipan og toppet med knasende perlesukker
Forberedelse10 min
Tilberedning15 min
Hævetid1 t 10 min
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Bagværk
Keyword: Brød, Jul, Juleopskrifter
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 500 g Hvedemel
  • 40 g Sukker
  • 40 g Marcipan Revet
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Stødt ingefær
  • 1/4 tsk Stødt nelliker
  • 1 tsk Salt
  • 1 Æg
  • 100 g Blødt smør
  • 1 Æg til pensling
  • Hakkede hasselnødder til topping
  • Perlesukker til topping

Sådan gør du

  • Mælken lunes i en lille gryde til den er håndvarm (ca 37 grader)
  • Gæren opløses i mælken
  • Hvedemel, revet marcipan, krydderier, æg og blødt smør tilsættes og dejen æltes godt sammen (ca. 5-10 minutter). Jeg bruger gerne min røremaskine til formålet
  • Lad dejen hæve tildækket med et rent viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter
  • Ælt dejen en smule på bordet og fold 15 lige store boller
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 40 minutter
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys hakkede hasselnødder og perlesukker på toppen
  • Bag julebollerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 12-15 minutter
Udskriv
Juleboller med marcipan

Er du på udkig efter flere skønne opskrifter til den søde juletid, så kan jeg blandt andet varmt anbefale disse søde og julekrydrede gingerbread cupcakes med saltkaramel frosting, de helt igennem lækre nutella trøfler a la Ferrero Rocher eller hvad med en varm omgang eggnog til at varme sig på i den kolde tid. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der jævnligt kommer nye og spændende opskrifter til.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *