Chokolade islagkage med cookiedough og cookiebund

Denne ualmindelig lækre chokolade islagkage er lavet på en skøn cookiebund og fyldt med tre forskellige slags chokolade og cookiedough. Den vil med garanti skabe fryd hos enhver chokolade elsker.

Min chokolade islagkage er dejlig cremet og så er den meget nem at lave og tilmed uden brug af ismaskine.
Jeg skriver i opskriften, at den skal fryses i mindst et døgn, men den kan sagtens laves en uge inden den skal serveres, uden at det gør noget ved hverken smag eller konsistens.

Bunden på islagkagen er forholdsvis tyk og man kan sagtens nøjes med at bruge halvdelen af dejen til bunden, hvis man hellere vil have den lidt tyndere. Så skal man blot holde øje og give den et par minutter mindre i ovnen.
Bunden er lidt hård, når den lige kommer ud af fryseren, så lad gerne islagkagen stå i 20 minutters tid, inden servering – selvfølgelig uden isen når at smelte.

Chokolade islagkage

Chokolade islagkage med cookiedough og cookiebund

Ualmindelig lækker islagkage lavet på en cookiebund og fyldt med tre slags chokolade og cookiedough
Forberedelse35 min
Tilberedning15 min
Frysetid1 d
Samlet tid1 d 50 min
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, is uden ismaskine, islagkage
Antal: 8 personer

Udstyr

  • 25 cm springform

Ingredienser

Cookiebund

  • 200 g Blødt smør
  • 80 g Brun farin
  • 80 g Rørsukker
  • 1 Æg
  • 1/2 dl Vand
  • 300 g Hvedemel
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Natron
  • 150 g Chokoladeknapper de små

Chokolade is

  • 6 Æggeblommer
  • 6 spsk Sukker
  • 1/2 L Fløde
  • 100 g Smeltet mørk chokolade 72%
  • 50 g Mørk chokolade
  • 50 g Hvid chokolade
  • 50 g Mælkechokolade
  • 1/4 portion dej fra cookiebunden skal bruges rå

Sådan gør du

Cookiebund

  • Pisk blødt smør, brun farin og rørsukker lyst
  • Tilsæt et æg og pisk godt igen
  • Kom vand, hvedemel, vaniljesukker, natron og chokoladeknapper ved og rør det hele sammen til en ensartet dej
  • Kom bagepapir i bunden af en springform og kom 3/4 (eller 1/2, hvis bunden ønskes tyndere) af dejen heri
  • Bag cookiebunden ved 200 grader (varmluft) i 15 minutter
  • Lad den køle helt ned, mens isen laves

Chokolade is

  • Smelt 100 g mørk chokolade og lad det køle lidt
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen så det bliver lyst og luftigt
  • Tilsæt chokoladen og fortsæt med at piske
  • I en anden skål piskes fløden til skum
  • Vend forsigtigt fløden i æggemassen
  • Hak de tre slags chokolade og vend det ligeledes i massen sammen med cookiedough
  • Hæld isen over cookiebunden og lad islagkagen stå på frys i minimum et døgn inden servering
Udskriv
Chokolade islagkage

Er du på udkig efter flere lækre islagkager, så kan jeg blandt andet varmt anbefale den helt igennem fantastiske toblerone islagkage med mandelbund, denne skønne hindbær islagkage med både knuste oreos og oreobund og denne fine klassisker i form af regnbueis. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der kommer nye opskrifter til hver uge.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Chokolade islagkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *