Chokolade islagkage med cookiedough og cookiebund

Chokolade islagkage
Ualmindelig lækker islagkage lavet på en cookiebund og fyldt med tre slags chokolade og cookiedough
Forberedelse35 min
Tilberedning15 min
Frysetid1 d
Samlet tid1 d 50 min
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, is uden ismaskine, islagkage
Antal: 8 personer

Equipment

Ingredienser

Cookiebund

  • 200 g Blødt smør
  • 80 g Brun farin
  • 80 g Rørsukker
  • 1 Æg
  • 1/2 dl Vand
  • 300 g Hvedemel
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Natron
  • 150 g Chokoladeknapper de små

Chokolade is

  • 6 Æggeblommer
  • 6 spsk Sukker
  • 1/2 L Fløde
  • 100 g Smeltet mørk chokolade 72%
  • 50 g Mørk chokolade
  • 50 g Hvid chokolade
  • 50 g Mælkechokolade
  • 1/4 portion dej fra cookiebunden skal bruges rå

Sådan gør du

Cookiebund

  • Pisk blødt smør, brun farin og rørsukker lyst
  • Tilsæt et æg og pisk godt igen
  • Kom vand, hvedemel, vaniljesukker, natron og chokoladeknapper ved og rør det hele sammen til en ensartet dej
  • Kom bagepapir i bunden af en springform og kom 3/4 (eller 1/2, hvis bunden ønskes tyndere) af dejen heri
  • Bag cookiebunden ved 200 grader (varmluft) i 15 minutter
  • Lad den køle helt ned, mens isen laves

Chokolade is

  • Smelt 100 g mørk chokolade og lad det køle lidt
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen så det bliver lyst og luftigt
  • Tilsæt chokoladen og fortsæt med at piske
  • I en anden skål piskes fløden til skum
  • Vend forsigtigt fløden i æggemassen
  • Hak de tre slags chokolade og vend det ligeledes i massen sammen med cookiedough
  • Hæld isen over cookiebunden og lad islagkagen stå på frys i minimum et døgn inden servering