Den skønneste hindbær islagkage fyldt med knasende oreos. Islagkagen er så lækker med en dejlig cremet konsistens og en rigtig god smagskombination af syrlige hindbær og søde oreos – det helt perfekte makkerpar.
Jeg elsker bær i alle afskygninger og jeg laver ofte frugtis med de mange forskellige smagsnuancer. Er du mere til brombær- eller jordbæris, så kan du sagtens skifte hindbærrene ud med netop din favorit.
Min hindbær islagkage er lavet uden brug af ismaskine og den er, på trods af dette, helt uden iskrystaller. Og du kan sagtens lave islagkagen en uges tid i forvejen og blot tage den ud et kvarters tid inden servering.
Hindbær islagkage med knasende oreos
Udstyr
- 25 cm springform
Ingredienser
Oreo bund
- 275 g Oreos
- 90 g Smeltet smør
Hindbærsirup
- 225 g Hindbær
- 40 g Sukker
- 1/2 dl Vand
Flødeis
- 6 Æggeblommer
- 6 spsk Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1/2 l Piskefløde
- 90 g Oreos 10 små
Sådan gør du
Oreo bund
- Kom de hele oreos (inkl den hvide creme) i en blender og blend det til krummer
- Bland oreo krummerne og smeltet smør sammen i en skål
- Kom bagepapir i bunden (ikke op ad siderne) af en springform
- Pres oreo blandingen i bunden af springformen så det er lige fordelt
- Kom bunden i køleskabet imens du laver selve isen
Hindbær sirup
- Kom hindbær, sukker og vand i en lille gryden og bring det i kog
- Lad det småkoge i ca. 20 minutter til det tykner
- Si siruppen – kassér frugtkødet (eller gem det til topping på havregrød eller lignende)
- Lad siruppen køle helt ned
Flødeis
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker godt sammen til en skummende og luftig æggesnaps
- Kom den afkølede hindbærsirup i æggesnapsen og pisk godt – gerne et par minutter
- I en anden skål piskes fløden til skum
- Vend fløden i æggesnapsen uden at røre alt for kraftigt
- Hak de hele oreos (inkl. den hvide creme) og vend dem i ismassen
- Hæld til slut ismassen over oreo bunden og kom islagkagen i fryseren og lad den stå på frys i minimum en dag og gerne længere
Er du på udkig efter flere lækre desserter, så kan jeg blandt andet varmt anbefale denne cremede og utrolig lækre baileys cheesecake med knuste oreos, denne smukke hindbær cheesecake med saltkaramel, denne populære toblerone islagkage og sidst men ikke mindst denne hindbærtærte med knasende daim ganache. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der flere gange ugentligt kommer flere opskrifter til.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.