Hindbær islagkage med knasende oreos

Hindbær islagkage
Lækker og cremet konsistens og en skøn smagskombination af syrlige hindbær og søde oreos
Forberedelse30 min
Tilberedning20 min
Tid på frys1 d
Samlet tid1 d 50 min
Ret: Dessert
Keyword: bær dessert, is uden ismaskine, islagkage
Antal: 8 personer

Equipment

Ingredienser

Oreo bund

  • 275 g Oreos
  • 90 g Smeltet smør

Hindbærsirup

  • 225 g Hindbær
  • 40 g Sukker
  • 1/2 dl Vand

Flødeis

  • 6 Æggeblommer
  • 6 spsk Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1/2 l Piskefløde
  • 90 g Oreos 10 små

Sådan gør du

Oreo bund

  • Kom de hele oreos (inkl den hvide creme) i en blender og blend det til krummer
  • Bland oreo krummerne og smeltet smør sammen i en skål
  • Kom bagepapir i bunden (ikke op ad siderne) af en springform
  • Pres oreo blandingen i bunden af springformen så det er lige fordelt
  • Kom bunden i køleskabet imens du laver selve isen

Hindbær sirup

  • Kom hindbær, sukker og vand i en lille gryden og bring det i kog
  • Lad det småkoge i ca. 20 minutter til det tykner
  • Si siruppen - kassér frugtkødet (eller gem det til topping på havregrød eller lignende)
  • Lad siruppen køle helt ned

Flødeis

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker godt sammen til en skummende og luftig æggesnaps
  • Kom den afkølede hindbærsirup i æggesnapsen og pisk godt - gerne et par minutter
  • I en anden skål piskes fløden til skum
  • Vend fløden i æggesnapsen uden at røre alt for kraftigt
  • Hak de hele oreos (inkl. den hvide creme) og vend dem i ismassen
  • Hæld til slut ismassen over oreo bunden og kom islagkagen i fryseren og lad den stå på frys i minimum en dag og gerne længere