Juleboller med marcipan

Juleboller med marcipan
Lækre juleboller fyldt med varmende jule krydderier, marcipan og toppet med knasende perlesukker
Forberedelse10 min
Tilberedning15 min
Hævetid1 t 10 min
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Bagværk
Keyword: Brød, Jul, Juleopskrifter
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 500 g Hvedemel
  • 40 g Sukker
  • 40 g Marcipan Revet
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Stødt ingefær
  • 1/4 tsk Stødt nelliker
  • 1 tsk Salt
  • 1 Æg
  • 100 g Blødt smør
  • 1 Æg til pensling
  • Hakkede hasselnødder til topping
  • Perlesukker til topping

Sådan gør du

  • Mælken lunes i en lille gryde til den er håndvarm (ca 37 grader)
  • Gæren opløses i mælken
  • Hvedemel, revet marcipan, krydderier, æg og blødt smør tilsættes og dejen æltes godt sammen (ca. 5-10 minutter). Jeg bruger gerne min røremaskine til formålet
  • Lad dejen hæve tildækket med et rent viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter
  • Ælt dejen en smule på bordet og fold 15 lige store boller
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 40 minutter
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys hakkede hasselnødder og perlesukker på toppen
  • Bag julebollerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 12-15 minutter