Planen for weekenden var egentlig, at Jimmy og jeg skulle på kærestedate i aften med god mad, en tur i biografen og bare gå hånd i hånd. Men planer er jo som bekendt – indimellem – til for at blive ændret. I går blev jeg nemlig ringet hjem fra arbejde af børnehaven – Adrian havde fået skoldkopper. I går var der ikke ret mange, men her til morgen er hele maven godt dækket. Han er heldigvis – indtil videre – ikke hårdt ramt – ingen feber eller videre ubehag, men vi må se tiden an. I dag står den så på sofa hygge, lækre vafler som eftermiddagssnack (bestilt af patienten:-)) og stegt flæsk til aften – det er nu heller ikke helt ringe;-)
Som jeg skrev i går, så er tiden en knap faktor for tiden. Jeg når simpelthen ikke at lave opskrifter og tage billeder til bloggen, hvilket piner mig en del – men jeg håber snart, at det vender, så jeg igen kan komme lidt på forkant og blandt andet få brugt alle vores æbler og pærer i haven, der bare venter på at blive plukket.
Men lidt har jeg dog nået – en god cocktail kan man vel altid lige få tid til;-) For efterhånden en del weekender siden lavede jeg disse spicy apple pie cocktails, da vi havde besøg af mine forældre – de var virkelig gode og passer perfekt til efteråret med både smag af pære, æble og en strejf af ingefær. Ingefær passer bare godt til efteråret, da det varmer i sig selv og efter min mening er gingerbeer prikken over i’et i rigtig mange cocktails – Jeg er vild med det lille stærke twist en gingerbeer bidrager med – jeg laver ofte både en dark’n’stormy og en moscow mule når vi får gæster, men for fremtiden vil apple pie cocktails også være at finde på mit repertoire:-)
Spicy Apple Pie cocktails:– 1 stor cocktail
- 4 cl. æble vodka
- 6 cl. æblejuice
- 6 cl. pærecider
- Gingerbeer – 33 cl. passer til 4 cocktails
- Isterninger
- Evt. rasp blandet med sukker til pynt på glasset
Bland rasp og sukker på en lille tallerken og kom vand på en anden lille tallerken. Tag et glas og dyb først kanten i vandet og derefter i raspblandingen. Kom herefter isterninger, æble vodka, æblejuice, pærecider og gingerbeer i glasset og server den straks herefter iskold:-)