Lækre, bløde og smagfulde pizzaboller med sprød skorpe og toppet med cheddarost og revet skinke eller pepperoni – et kæmpe madpakkehit herhjemme hos os.
Jeg bruger som regel revet skinke eller pepperoni, men pizzabollerne kan også sagtens lavet i en kødfri variant eller toppet med en god parmaskinke. Man kan variere toppingen som man lyster- alt efter smag og behag
Pizzabollerne eller minipizzaerne er også virkelig lækre som eftermiddagssnack efter en lang dag i skole og børnehave. Og så passer de perfekt som tilbehør til en lækker suppe eller lignende.
Lav gerne en dobbelt portion pizzaboller og frys halvdelen ned, det er en stor luksus at have på lager til dage, hvor tiden er knap eller dage hvor lækkersulten pludselig melder sig.
Pizzaboller
Ingredienser
- 50 g Gær
- 5 dl Lunken vand
- 1 Æg
- 550 g Hvedemel
- 300 g Pizzamel
- 75 g Smør
- 1 tsk Salt
- 1 Spsk Sukker
Topping
- Pizzasauce
- 120 g Revet cheddarost
- 150 g Revet Skinke Alternativ pepperoni
- Tørret oregano
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunken vand
- Tilsæt hvedemel, pizzamel, æg, blødt smør, sukker og salt
- Ælt dejen godt – gerne på røremaskine
- Dejen hæver under et rent klæde i en times tid
- Form 15 lige store boller og giv dem et lille tryk foroven, så overfladen bliver en smule flad
- Kom et lille skefuld pizzasauce, cheddarost og revet skinke eller pepperoni ovenpå boller og giv til slut et drys oregano på toppen
- Bages i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 minutter
Er du på udkig efter flere lækre madpakkehits, så kan jeg blandt andet varmt anbefale disse evigt gode pizzasnegle, de lækreste handies med hakket oksekød, disse gode pirogger og ikke mindst disse meget populære skinkehorn med cheddarost. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der kommer nye opskrifter til hver uge.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.
Giver du bollen et lille tryk inden du kommer fyld på
Hej Annette,
Ja, et mindre tryk, så fyldet bliver på bollen – jeg tilretter opskriften med det samme:-)
Mvh. Mie