De sjove heksefingre passer perfekt til halloween hygge for store og små. Med lange sorte (mandel) negle, grøn “hud” og krumme krogede fingre. Der er dømt klamme fingre for alle pengene. De er virkelig nemme at lave – så tag børnene med i køkkenet til en god omgang halloween hygge.
Det er vigtigt at lave heksefingrene tynde, når de trilles til de lange fingre, da småkagerne flyder ud – ellers bliver de bare til lange pølsefingre istedet, og så går lidt af uhyggen af halloween kagerne. Jeg har allerede lavet heksefingre et par gange i år og jeg har lovet at lave dem minimum en gang mere – til vores lille halloweenfest – bare for os fire.
Heksefingre
Ingredienser
- 10 hele Mandler
- Sort frugtfarve
- 110 g Smør
- 50 g Sukker
- 1 Æg
- 150 g Hvedemel
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 nip Salt
- Grøn frugtfarve
Sådan gør du
- Smut mandlerne ved at komme dem i varmt vand i et par minutter. Herefter kommes de i koldt vand i et par minutter. Gentag processen en enkelt gang, så burde skrællen komme nemt af
- Halver mandlerne og læg dem i blød i sort frugtfarve natten over
- I en skål piskes blødt smør og sukker sammen
- Tilsæt et æg og pisk godt
- Tilsæt hvedemel, vaniljesukker og salt og rør det hele sammen
- Kom grøn frugtfarve i så det opnår den rette farve
- Lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid
- Tril dejen til 20 fingre – husk at trille dem tyndt ud, da dejen flyder ud, når det bages
- Kom en halv sort mandel på spidsen af hver finger som negl
- Bages midt i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter
Er du på udkig efter flere (u)hyggelige opskrifter til en sjov og børnevenlig halloween, så kan jeg varmt anbefale disse søde og virkelig gode daim muffins forklædt som eddercupcakes og disse sjove og velsmagende dracula cookies med sprøde daim cookies, blodrødt frosting og skumfidus tænder. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der kommer nye spændende opskrifter til hver uge.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.