Det danske sommervejr er altså lidt svær at blive klog på for tiden – det ene øjeblik skinner solen fra en skyfri himmel og det næste øjeblik står himmel og hav nærmest i et. Jeg håber og satser på at det rigtige stabile sommervejr kommer om en uges tid, hvor vores sommerferie for alvor starter:-) I den forgangne uge har drengene og jeg været en tur i Jylland for at hygge med både venner og familien – nogle rigtig skønne dage, hvor vi alle tre blev forkælede op til begge ører med god mad og masser af leg. Den ene aften havde jeg fornøjelsen af at lave disse sommerlige jordbær cupcakes som vi, imellem alle bygerne, spiste på mine forældres terrasse – det var ren råhygge. Jeg valgte at lave frostingen med mascarpone og fløde fremfor den traditionelle cream cheese frosting, og det blev rigtig godt og lidt anderledes – det kan varmt anbefales:-)
Jordbær cupcakes med mascarpone frosting: – ca. 9 stks.
Jordbær cupcakes:
- 130 g sukker
- 130 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 130 g. smør
- 1/2 dl. mælk
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 6 store jordbær
Mascarpone frosting:
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 g. mascarpone
- 2,5 dl. fløde
- 1,25 dl. flormelis
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken. Bland det herefter sammen med mel, bagepulver, sukker og vaniljesukker. Æggene kommes i et ad gangen – sørg for at piske det godt sammen. Mos jordbærrene og rør det i dejen.
Fordel dejen i 9 muffinforme og bag dine cupcakes i ca. 20 minutter ved 200 grader. Lad kagerne køle af, inden du kommer frostingen på.
Frosting: Pisk vaniljesukker, mascarpone, fløde og flormelis sammen således, at det får en tyk og cremet konsistens. Kom frostingen i et sprøjtepose med en passende tyl og dekorere dine cupcakes. Pynt eventuelt med et lille jordbær på toppen:-)