Jeg vil starte med at skrive, at jeg ikke er kaffefan – overhovedet – altså medmindre den taler irsk eller dufter af baileys:-) Og jeg har ofte gået en stor bue udenom tiramisu, da jeg har haft en forestilling om, at kaffesmagen var alt for kraftig til mine smagsløg, men det har vist sig, at jeg har taget fejl i alle årene. Og jeg har jo virkelig gået glip af noget!!!
Jeg var på barselsvisit hos min gode veninde i onsdags sammen med min anden skønne veninde og jeg besluttede mig for at gøre mig selv til kageansvarlig. Så jeg lavede både små lemoncurd tærter og tiramisu trøfler. Opskriften på lemoncurd tærterne får I i næste uge, for i dag skal det handle om tiramisu trøflerne:-) De smager himmelske og er perfekte til gæster og andre med en sød tand – dog uden at blive kvalmende. Jeg kom tre spsk. kaffe i trøflerne – af frygt for al for stærk kaffesmag;-) men er man glad for kaffen, så mener jeg nu, at den sagtens kan bære en spsk. eller måske to ekstra uden smagen bliver overvældende.
I aften har aftenen indtil videre stået på en lækker fredagsmiddag, Paw Patrol, fredagsslik og når drengene er lagt i seng er der en fredagscocktail og tiramisu trøfler til mig og min bedre halvdel. En rigtig god start på weekenden:-)
Tiramisu trøfler:
- 180 g. mascarpone
- 2 1/2 spsk. sukker
- 3 spsk. kaffe
- 24 ladyfingers (svarende til en pakke)
- 2 spsk. nutella
- 200 g. god mørk chokolade
- Eventuelt guldstøv (jeg bruger den fra Mills & Mortar)
Knus alle ladyfingers i en blender. Tag en lille smule af de knuste ladyfingers fra til pynt. Pisk mascarpone og sukker sammen tilsæt kaffen og pisk det godt sammen. Rør til sidst nutella i. Stilles på køl i en times tid. Tril herefter kugler svarende til en valnød og kom kuglerne på frys i en times tid. Smelt chokoladen og tril hver kugle heri. Drys med de knuste ladyfingers og eventuelt lidt guldstøv. Opbevar på køl, hvis de altså holder så længe;-)
Rigtig god weekend:-)