Snickerskage – sød og syndig

Første gang jeg smagte en snickerskage var for et par år siden, hvor en god veninde var så sød at lave kagen til mig. Og siden da har jeg selv lavet den nogle gange efterhånden. Kagen er ret sød (som en snickers) så der er en naturlig begrænsning på, hvor meget, man kan konsummere af gangen – og det har jo sine fordele;-) Vi har i dag været til gymnastikopvisning, hvor både Adrian og Daniel var med til selve opvisningen. Jeg havde meldt mig frivilligt til at tage en lille kage med, og valget faldt på denne søde og syndige kage – den var et stort hit:-)

Snickerskage:

Bund:

  • 200 g. blødt smør
  • 400 g. sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300 g. hvedemel
  • 350 g. saltede peanuts

Karamel:

  • 1 dl. lys sirup
  • 1 d. fløde
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g. sukker

Herudover 200 g. god mørk chokolade

Start med at piske smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt herefter et æg ad gangen, pisk ca 3-4 minutter imellem hvert æg, på den måde opnår du et bedre resultat, idet kagen bliver mere luftig og lækker. Bland mel og bagepulver sammen i en skål og vend blandingen i æggemassen, så dejen bliver ensartet. Dejen kommes i en bradepande ca. 20×30 og fordel herefter peanuts jævnt over dejen og bag den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Samtidig med at bunden bager i ovnen laves karamellen ved at bringe sirup, fløde, kakao, vaniljesukker og sukker i kog i en gryde. Lad det småkoge i ca. 6 minutter. Køles lidt ned inden det kommes ovenpå den færdigbagte bund.
Når kagen er helt afkølet kommes smeltet mørk chokolade ovenpå. Lad chokoladen størkne og så er kagen ellers klar til servering:-)

snickerskage, peanuts, chokolade, karamel
– Snickerskage – sød og syndig –

Kagen er både god på selve dagen, men den kan også sagtens laves dagen før, det bliver den ikke ringere af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *