No bake rabarber koldskålskage med kammerjunkere og rabarbergele

Vejret er endelig blevet rigtig skønt og jeg har i dag fundet mine sandaler frem, som jeg satser på, at mine fødder skal bo i resten af dagen:-) Jeg har fået udgangstilladelse her til formiddag for at mødes med to smukke damer til en lækker brunch i Køge:-) Senere i dag skal drengene og jeg grille fyldt mørbrad og majskolber og slutte dagen af med hjemmelavet rabarber is – et skønt punktum på en dejlig forlænget weekend.

I går havde jeg sat mig for at lave en koldskålskage til min drenge, og den blev, i al beskedenhed, helt igennem fantastisk. En af de bedste kager jeg til dato har lavet. Kammerjunker bunden er dejlig sød og sprød og koldskål moussen har en skøn syrlighed fra rabarberne. Prikken over i’et er rabarbergeleén, som gør kagen smuk at se på. Man skal endelig ikke lade sig skræmme af alle de forskellige steps – kagen er rent faktisk ganske simpel og enkel at lave, og den kan sagtens laves en dag før, den skal serveres. En ultimativ sommerkage – der både smager godt i solskin og på en gråvejrsdag:-)koldskaalskage, rabarber-koldskaalskage, kage, dessert, rabarbergele, opskrift, kageopskrift

No bake rabarber koldskålskage med  kammerjunkere og rabarbergele: – 23 cm. springform

Bund:

  • 225 g. kammerjunkere
  • 100 g. smeltet smør

Rabarberkompot:

  • 225 g. rabarber
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • Lidt vand

Koldskål mousse:

  • 4 blade husblas
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 1/2 dl. kærnemælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Saft fra 1 citron
  • Skal fra 1/2 citron
  • 60 g. flormelis
  • Rabarberkompot

Rabarbergele:

  • 250 g. rabarber
  • 3/4 dl. vand
  • 120 g. sukker
  • 4 blade husblas

Bunden: Knus kammerjunkerne i en blender og bland det herefter med smeltet smør. Kom bagepapir i bunden på en springform og smør siderne med smør. Kom kammerjunkerblandingen i bunden og pres det godt sammen. Kom bunden i køleskabet, imens resten af kagen laves.

Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med sukker, kornene fra en halv vaniljestang (vaniljestangen skal også i) og en smule vand. Kog rabarberne møre ved svag varme i 10 minutters tid. Stavblend herefter rabarberne og stil det i køleskabet.

Koldskål mousse: Pisk fløden til en let skum. Kom 4 stykker husblas i blød i koldt vand i fem minutters tid. I en skål kommes kærnemælk, vaniljesukker, flormelis og citronskal og piskes godt sammen. Vrid vandet ud af husblassen og kom det i en lille gryde sammen med saften fra 1 citron, varm det forsigtigt op (det må ikke koge) i et øjeblik. Kom citronsaften med husblassen i kærnemælken lidt efter lidt. Tilsæt nu den afkølede rabarberkompot og vend til sidst den letpiskede fløde heri. Hæld moussen ovenpå kammerjunke bunden. Stil kagen tilbage i køleskabet i minimum fire timer og meget gerne længere.

Rabarbergele: Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryden sammen med sukker og vand. Kog det op og lad det småkoge i 5 minutters tid. Si saften fra (det er den du skal bruge) Læg husblas i blød i koldt vand i fem minutter. Kram det herefter fri for vand og om husblassen en ad gangen i rabarbersaften. Hæld det til slut over kagen og kom endnu en gang kagen på køl – denne gang i en times tid.koldskaalskage, rabarber-koldskaalskage, kage, dessert, rabarbergele, opskrift, kageopskrift

koldskaalskage, rabarber-koldskaalskage, kage, dessert, rabarbergele, opskrift, kageopskrift

koldskaalskage, rabarber-koldskaalskage, kage, dessert, rabarbergele, opskrift, kageopskrift

 

.

4 thoughts on “No bake rabarber koldskålskage med kammerjunkere og rabarbergele

  1. Virkelig en fantastisk opskrift – den skal i gemmerne! 🙂

    Kagen var let, cremet og lækker, og med en god frisk smag af koldskål og rabarber. Det var også rimelig let at lave kagen, især taget i betragtning af det ret imponerende resultat. Der røg mange rosende ord med på vejen, da jeg i dag serverede den for mine kolleger.

    Jeg har gemt “kødet” fra rabarberne, som blev til overs da jeg havde siet saften fra til geléen. Den er god til at blande i ymeren om morgenen eller på en mad 🙂

    1. Hej Maria. Tusind tak for din skønne kommentar, den sætter jeg stor pris på:-) og skønt at den blev taget godt. Rigtig god ide med “kødet” den vil jeg huske på, næste gang jeg laver kagen:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *