No bake rabarber koldskålskage med kammerjunkere og rabarbergele

kage - koldskaalskage, rabarber-koldskaalskage, kage, dessert, rabarbergele, opskrift, kageopskrift
Sommerlig og virkelig lækker koldskålskage fyldt med den skønne rabarbersmag
Forberedelse40 min
Tilberedning20 min
Køletid5 t
Samlet tid6 t
Ret: Kage
Køkken: dansk
Keyword: koldskålskage, sommerkage, Sommermad
Antal: 8 personer

Equipment

Ingredienser

Bund

  • 225 g Kammerjunkere
  • 100 g Smeltet smør

Rabarberkompot

  • 225 g Rabarber
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 Vaniljestang
  • Lidt vand

Koldskåls mousse

  • 4 blade Husblas
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 1/2 dl Kærnemælk
  • 2 dl Piskefløde
  • 1 Citron saften
  • 1/2 Citron skallen
  • 60 g Flormelis
  • Rabarberkompot

Rabarbergele

  • 250 g Rabarber
  • 3/4 dl Vand
  • 120 g Sukker
  • 4 blade Husblas

Pynt

  • Jordbær
  • Skovsyre
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

Bund

  • Knus kammerjunkerne i en blender og bland det herefter med smeltet smør. 
  • Kom bagepapir i bunden på en springform og smør siderne med smør. 
  • Kom kammerjunkerblandingen i bunden og pres det godt sammen.
  • Kom bunden i køleskabet, imens resten af kagen laves.

Rabarberkompot

  • Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med sukker, kornene fra en halv vaniljestang (vaniljestangen skal også i) og en smule vand.
  • Kog rabarberne møre ved svag varme i 10 minutters tid.
  • Tag vaniljestangen op af kompotten og kassere den. Stavblend herefter rabarberne og stil det i køleskabet.

Koldskåls mousse

  • Pisk fløden til en let skum. 
  • Kom 4 stykker husblas i blød i koldt vand i fem minutters tid.
  • I en skål kommes kærnemælk, vaniljesukker, flormelis og skal fra 1/2 citron og piskes godt sammen.
  • Vrid vandet ud af husblassen og kom det i en lille gryde sammen med saften fra 1 citron, varm det forsigtigt op (det må ikke koge) i et øjeblik.
  • Kom citronsaften med husblassen i kærnemælks blandingen lidt efter lidt.
  • Tilsæt nu den afkølede rabarberkompot og vend til sidst den letpiskede fløde heri. 
  • Hæld moussen ovenpå kammerjunker bunden og stil kagen tilbage i køleskabet i minimum fire timer og meget gerne længere.

Rabarbergele

  • Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryden sammen med sukker og vand. Kog det op og lad det småkoge i 5 minutters tid.
  • Si saften fra (det er den du skal bruge)
  • Læg husblas i blød i koldt vand i fem minutter. Kram det herefter fri for vand og kom husblassen i rabarbersaften - en ad gangen.
  • Hæld til slut forsigtigt rabarbergelen over kagen og kom endnu en gang kagen på køl – denne gang i en times tid.