Denne rabarber koldskålskage emmer af sol og sommer – fyldt med skønne sommersmage – hvad rimer mere på sommer end rabarber, koldskål og friske jordbær? Rabarberne gør kagen let syrlig og kammerjunkerne sørger for at kagen samtidig får en dejlig sødme. Prikken over i’et er rabarbergeleén, som sammen med pynten, gør kagen virkelig smuk at se på. Det er helt bestemt en af de bedste kager jeg til dato har lavet.
Man skal endelig ikke lade sig skræmme af alle de forskellige steps – kagen er rent faktisk ganske simpel og enkel at lave, og den kan sagtens laves en dag før, den skal serveres. Denne rabarber koldskålskage må være den ultimative sommerkage – der både smager godt i solskin og på en gråvejrsdag.
No bake rabarber koldskålskage med kammerjunkere og rabarbergele
Udstyr
- 23 cm springform
Ingredienser
Bund
- 225 g Kammerjunkere
- 100 g Smeltet smør
Rabarberkompot
- 225 g Rabarber
- 1 spsk Sukker
- 1/2 Vaniljestang
- Lidt vand
Koldskåls mousse
- 4 blade Husblas
- 1 tsk Vaniljesukker
- 2 1/2 dl Kærnemælk
- 2 dl Piskefløde
- 1 Citron saften
- 1/2 Citron skallen
- 60 g Flormelis
- Rabarberkompot
Rabarbergele
- 250 g Rabarber
- 3/4 dl Vand
- 120 g Sukker
- 4 blade Husblas
Pynt
- Jordbær
- Skovsyre
- Spiselige blomster
Sådan gør du
Bund
- Knus kammerjunkerne i en blender og bland det herefter med smeltet smør.
- Kom bagepapir i bunden på en springform og smør siderne med smør.
- Kom kammerjunkerblandingen i bunden og pres det godt sammen.
- Kom bunden i køleskabet, imens resten af kagen laves.
Rabarberkompot
- Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med sukker, kornene fra en halv vaniljestang (vaniljestangen skal også i) og en smule vand.
- Kog rabarberne møre ved svag varme i 10 minutters tid.
- Tag vaniljestangen op af kompotten og kassere den. Stavblend herefter rabarberne og stil det i køleskabet.
Koldskåls mousse
- Pisk fløden til en let skum.
- Kom 4 stykker husblas i blød i koldt vand i fem minutters tid.
- I en skål kommes kærnemælk, vaniljesukker, flormelis og skal fra 1/2 citron og piskes godt sammen.
- Vrid vandet ud af husblassen og kom det i en lille gryde sammen med saften fra 1 citron, varm det forsigtigt op (det må ikke koge) i et øjeblik.
- Kom citronsaften med husblassen i kærnemælks blandingen lidt efter lidt.
- Tilsæt nu den afkølede rabarberkompot og vend til sidst den letpiskede fløde heri.
- Hæld moussen ovenpå kammerjunker bunden og stil kagen tilbage i køleskabet i minimum fire timer og meget gerne længere.
Rabarbergele
- Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryden sammen med sukker og vand. Kog det op og lad det småkoge i 5 minutters tid.
- Si saften fra (det er den du skal bruge)
- Læg husblas i blød i koldt vand i fem minutter. Kram det herefter fri for vand og kom husblassen i rabarbersaften – en ad gangen.
- Hæld til slut forsigtigt rabarbergelen over kagen og kom endnu en gang kagen på køl – denne gang i en times tid.
Vejret er endelig blevet rigtig skønt og jeg har i dag fundet mine sandaler frem, som jeg satser på, at mine fødder skal bo i resten af dagen:-) Jeg har fået udgangstilladelse her til formiddag for at mødes med to smukke damer til en lækker brunch i Køge:-) Senere i dag skal drengene og jeg grille fyldt mørbrad og majskolber og slutte dagen af med hjemmelavet rabarber is – et skønt punktum på en dejlig forlænget weekend.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg
Virkelig en fantastisk opskrift – den skal i gemmerne! 🙂
Kagen var let, cremet og lækker, og med en god frisk smag af koldskål og rabarber. Det var også rimelig let at lave kagen, især taget i betragtning af det ret imponerende resultat. Der røg mange rosende ord med på vejen, da jeg i dag serverede den for mine kolleger.
Jeg har gemt “kødet” fra rabarberne, som blev til overs da jeg havde siet saften fra til geléen. Den er god til at blande i ymeren om morgenen eller på en mad 🙂
Hej Maria. Tusind tak for din skønne kommentar, den sætter jeg stor pris på:-) og skønt at den blev taget godt. Rigtig god ide med “kødet” den vil jeg huske på, næste gang jeg laver kagen:-)
Hvornår skal man putte husblassen i koldskål moussen ? Jeg har ikke prøvet det med husblas før
Hej Kamilla, Jeg har opdateret opskriften, så det er mere klart, hvornår husblassen skal i:-) Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det:-) Rigtig god dag.
Den her kage ser bare så god ud og skal prøves af med en flok veninder i morgen. Vedr. rabarbergele; skal saften køle af, før husblas tilføjes?
De bedste hilsner Sigrun
Hej Sigrun.
Jeg beklager det sene svar, der har været lidt problemer med kommentarfeltet.
Nu har du muligvis lavet kagen – Og jeg håber, at det gik godt. Saften skal ikke køles ned inden husblassen kommes i, den skal smelte i den varme saft☺
Mvh Mie
Hvor mange personer kan man regne med at opskriften er til ?
Hej Betina,
Kagen passer til ca. 6-8 personer:-)
Mvh Mie