Nutellatærte med sprød hasselnødde bund og cremet nutella ganache

De sidste halvanden uges tid falder virkelig under kategorien hektisk. Der er sket rigtig meget herhjemme, så jeg er helt blæst oveni bøtten:-) Jimmy drog, sidste søndag, på kursus på Als, så jeg har ageret alenemor i en lille uges tid. Det ramlede sammen med fastelavnsfest i både vuggestue og børnehave, Daniels sidste dag i vuggestuen og første dag i børnehaven, nyt job til mig:-), og Daniels fødselsdag. Sidstnævnte endte med et hjemmebesøg af vagtlægen midt nat, da mindstemanden hostede så meget, at han ikke kunne trække vejret. Det viste sig at være falsk strubehoste, hvilket jo forklarer, hvorfor han nu lyder lidt som en halv søløve – heldigvis er sygdommen på tilbagetog;-) Alt sammen fortæller jeg meget mere om i mit indlæg om de små højdepunkter, der kommer i løbet af den kommende uge, nu skal det nemlig handle om små himmelske nutellatærter:-)

Disse små hapsere smager så skønne og selvom de er fyldt med god nutella, så bliver de ikke kvalmende søde. De er nemme at lave, og da de sagtens kan lave flere dage før servering, så passer de perfekt som dessert til gæstemenuen – helt uden stress og jag:-)
nutellataerte

Nutellatærte: – 9 små tærte a 9 cm

Mørdej:

  • 120 g. smør
  • 20 g. flormelis
  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. hasselnødder
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg

Nutella ganache:

  • 1 spsk. kartoffelmel/majsstivelse
  • 150 g. nutella
  • 300 ml. fløde
  • Hasselnødder og blåbær til pynt

Mørdej: Start med at riste hasselnødderne på en pande. Blend herefter nødderne fint. Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis, de fintmalede hasselnødder og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i tærteformene. Kom bagepapir ovenpå og hæld linser eller tørrede bønner i, så sikrer man, at tærtedejen bliver, hvor den skal:-) Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Nutella ganache: Bland en smule af fløden sammen med kartoffelmel. Resten af fløden og nutella kommes i en lille gryde, tilsæt kartoffelmel blandingen og salt og kog det op under konstant piskning. Lad det koge i 3-4 minutter mens du fortsat pisker. Hæld nutella ganachen i de små tærter og sæt tærterne på køl i minimum 3 timers tid – nutellatærterne kan sagtens laves et par dage før, de skal blot stå på køl indtil servering:-) Vi spiste en god kugle vaniljeis til vores nutellatærte, hvilket virkelig satte prikken over i’et.

 

nutellataerte, nutella-ganache, taerte, dessert, kage, soede-sager, opskrift

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *