Lækre sandwichboller

Gode sandwiches hører til en hyggelig madkurv og til gode sandwich hører der selvfølgelig lækre sandwichboller:-)
I sidste uge havde vi en lille picnic i haven med forskellige sandwiches og hjemmelavet jordbær lemonade (se med på bloggen i morgen;-)) Det var bare så hyggeligt og anderledes, så det varer helt sikkert ikke længe, før vi gentager succesen. Til sandwichene havde jeg lavet en æggesalat, en tunsalat, en skinkesalat og stegt en masse bacon.
I første omgang tænkte jeg, at jeg måske havde overdrevet mængden af mad en smule, men da først drengene gik igang, så fik de forskellige sandwiches hurtigt ben at gå på. Begge drenge har altid haft en vældig appetit og som helt små var de et par vaskeægte godt buttede michelin babyer, der yndede at spise, så snart lejligheden bød sig:-) Begge er efterhånden skudt ret meget i vejret og er blevet et par slanke drenge – stadig med masser af appetit, hvilket er rart, så behøver man ikke at bekymre sig, om de får nok føde:-)

Sandwichbollerne kan sagtens fryses, og tøes op alt efter, hvor mange man skal bruge – en rigtig nem, lækker og praktisk aftensmad. Sandwichbollerne er også yderst velegnede som burgerboller – der kan man eventuelt pynte med lidt sesam på toppen.

sandwichboller, sandwich, aeggesalat, bacon, salat, tunsalat, picnic
– Lækre og nemme sandwiches på række –

Sandwichboller: – 12 stk

  • 50 g. gær
  • 500 ml. lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. salt
  • 350 g. durummel
  • 300 g. hvedemel.
  • 200 g. fuldkorns speltmel
sandwichboller, cafeboller, burgerboller
– Lækre sandwichboller –

Opløs gær i lunken vand. Rør herefter olivenolie, honning, salt, durummel, speltmel og hvedemel i vandet. Ælt dejen godt og længe – gerne 10 minutters tid. Dejen er herefter dejlig nem at arbejde med og klistrer ikke hverken på bordet eller hænderne. Form nu 12 lige store boller – jeg bruger altid en vægt, så jeg ved, at de bliver helt ens i størrelsen, men det er ikke et krav:-) Kom bollerne på en bageplade og lad dem hæve et lunt sted i 1 1/2 times tid under et fugtigt klæde. Bages til slut i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *