Jordbær lemonade

Det er nu officielt 1 sommerdag – sådan rent kalendermæssigt, og man må sige, det er blevet det med manér – med masser af varme og sol om dagen og lune lyse sommeraftener – jeg er stor fan:-)
Vi er endelig blevet færdige med vandvarmeren, og kan igen få dejlige varme bade herhjemme:-) Man lærer virkelig at sætte pris på noget, man plejer at tage for givet:-) Det er måske meget sundt, når det kommer til stykket – eller noget:-/ Om lidt kommer drengenes fætre med forældre til leg og grillhygge i haven, det er skønt med en fridag:-)

I sidste uge på vores føromtalte havepicnic besluttede jeg mig for at prøve kræfter med en lemonade – det var rigtig varmt og derfor oplagt at lave en læskende drik – det blev til denne fine jordbær lemonade:-)
Jordbær lemonaden er ganske enkel at lave og kræver kun tre ingredienser – ud over vand og isterninger -en frisk og lækker sommerdrik. Lemonaden har også den fordel, at den sagtens kan laves til en voksendrink, hvis man tilføjer en smule vodka eller mousserende vin;-)

jordbaer-lemonade, lemonade, citron, drikkevarer, opskrift, lemonade, jordbaer

Jordbær lemonade:

  • 2,5 dl. vand
  • 2,5 dl. sukker
  • saften fra 5-6 citroner
  • 500 g. jordbær
  • 1 1/2 l. vand

Start med at komme 2,5 dl. vand i en lille gryde sammen med sukkeret, kom det i kog og lad det småkoge indtil sukkeret er nogenlunde opløst. Tag det fra varmen og lad det køle helt ned – gerne i køleskabet. Kom nu jordbær og saften fra citronerne i blenderen sammen med sukkerblandingen. Blend det så du får en ensartet masse. Hæld det sammen med 1 1/2 l. vand og masser af isterninger. En lækker og frisk sommerdrik til de varme sommerdage:-)jordbaer-lemonade, lemonade, citron, drikkevarer, opskrift, lemonade, jordbaer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *