Denne farvefine tomatsalat med kikærter og feta er dejlig frisk i smagen og kan bruges til stort set alt kød. Sidste gang vi serverede den herhjemme var den akkompagneret af en langtidsstegt culottesteg og små pandestegte timiankrydrede kartofler. Tomatsalaten kan dog også sagtens serveres alene som en god frokost eller som en lækker snack i madpakken.
Tomatsalat med kikærter og feta: – til 6 personer
- 300 g. cherrytomater
- 2 ds. kikærter
- 2 røde peberfrugter
- 1 agurk
- 500 fetaost i blok
- 5 spsk. olivenolie
- Saft og revet skal fra en økologisk citron
- Friskkværnet salt og peber
Start med at hælde væsken fra kikærterne og skyl dem rigtig godt. Skær cherrytomaterne i halve og peberfrugter og agurken i tern.
Lav dressingen ved at blande citronsaft og revet skal sammen med olivenolie og smag til med salt og peber. Vi valgte at servere fetaosten ved siden af, men fetaen kan sagtens blandes direkte i salaten.
Salaten smager så dejlig og kikærternes nøddeagtige smag giver en rigtig god kontrast til tomaternes sødme.