Boller i karry

Boller i karry er både en klassisk og børnevenlig ret og det er samtidig en af Adrians absolutte favoritter. Retten er dejlig velsmagende og forholdsvis nem at lave, så børnene kan sagtens være med i køkkenet. Adrian sørgede for at lave farsen (under kyndig vejledning naturligvis) og så sørgede jeg for at komme kødbollerne i det kogende vand og lave saucen. Det var egentlig en rigtig god rollefordeling og han bliver så stolt, når han har været med til at lave maden (og så smager den også ekstra godt:-))

Boller i karry:

Kødboller:

  • 1 løg
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. mel
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Karrysauce:

  • 40 g. smør
  • 2 1/2 spsk. karry
  • 1 stort løg
  • 1 lille æble
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1/2 tsk. garam masala
  • 3 1/2 dl. kogevand fra kødbollerne
  • 3 1/2 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
boller-i-karry, karry, hakket-svinekoed
– Boller i karry –

Kødboller: Riv løget og bland det sammen med svinekød, mælk, æg, mel, salt og peber. Sørg for at farsen er æltet godt sammen og kom den i køleskabet en lille times tid. Bring rigeligt vand i kog i en stor tykbundet gryde. Når vandet koger formes kødbollerne med en teske. Dyp skeen i koldt vand indimellem, så slipper farsen lettere. Lad kødbollerne koge i 10 minutter, hvorefter de tages op, og vandet gemmes til karrysaucen.

Karrysauce: Hak løget fint og riv æblet. Smelt smørret i en gryde, kom karry i smørret og brus det af. Kom løg, æble og mel ved og bland det godt sammen. Tilsæt nu kogevandet, mælk, garam masala, salt og peber og kog saucen op under piskning, så det får den rette konsistens. Skru ned for varmen og kom kødbollerne i, så de bliver godt varme.

Boller i karry serveres med masser af ris:-)

 

 

2 thoughts on “Boller i karry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *