Lige en lille opdatering på vores køkkenhave. Vi er kommet rigtig langt med alle forberedelserne og er så småt ved at være klar til alt det sjove, nu mangler vi kun varmen. I og med at vi har valgt at flytte køkkenhaven i år, så er der ekstra meget at gøre i denne indledende proces. Jorden er meget udsultet og har ikke været i brug i mange år, hvilket har resulteret i, at jorden mangler både det ene og det andet.
Vi har startet med at give jorden gødning i form af både kunstgødning og hønsemøg, spredt godt ud over hele stykket. Man skal være lidt forsigtig med at brug den form for gødning – sørg for hønsene er raske og fri for salmonella. Herefter har vi fræset jorden fire gange indtil videre og vi påtænker at give jorden et par gange mere, så jorden er godt kultiveret og næringsstofferne dermed er godt blandet i jorden, inden vi begynder at så. Det betyder, at planterne vi sår og planter ud får de mest optimale vilkår for vækst, og det er vi selvfølgelig interesseret i, så vi kan få størst mulig udbytte:-)
Udover at gøde og fræse jorden har jorden også fået en hel masse havekalk. Jorden er som skrevet tidligere meget udsultet og har ikke fået kalk i mands minde, så vi tilføjer kalk for at give jorden en bedre struktur og give jorden hjælp til at nedbryde gamle planterester, så den på den måde kan frigive næringsstoffer.
Om ikke så længe begynder vi så småt at forspire majs, bønner og kål. Kartoflerne er allerede i fuld sving med at spire og er snart klar til at blive lagt i jorden.
Foråret er bare en fantastisk tid:-)